O zi obișnuită din viața unei femei casnice: Ea nu are salariu, concediu sau program de lucru!

S-a trezit femeia la ora 4 dimineața. A alergat la fântână. A adus o găleată cu apă. A dat apă la vacă, a muls-o și a dus-o la păscut. S-a întors acasă. A dat de mâncare la porc. A scos găinile afară din coteț. A adunat ouăle. A tras o fugă în pădure după mure. S-a întors acasă. A aprins focul în cuptor. A cernut făina și a pregătit aluatul. S-a dus la fântână și a adus o găleată cu apă. A încălzit-o. A trezit copiii. I-a spălat și i-a pieptănat. A copt o prăjitură cu mure. A adus apă. Și-a scos bigudiurile. A încălzit niște apă. Și-a trezit soțul. I-a pus apă să se spele. I-a hrănit pe toți cu prăjitură. A trimis copiii la școală, iar pe bărbat la muncă.

A strâns masa. A luat smântâna de pe lapte și a bătut untul. A adus apă. A mers în grădină. A tăiat buruienile. A udat legumele. A săpat trei saci de cartofi. A mers după apă. A spălat podelele și geamurile. A fugit în grădină după varză. A gătit o ciorbă. I-a pregătit bărbatului un coș cu de-ale gurii la prânz. A tras o fugă la el la muncă și l-a hrănit. A întâmpinat copiii de la școală.

A hrănit copiii. A strâns masa. A adus apă. A spălat rufele. A întins funiile în curte și a pus rufele la uscat. A făcut temele cu copiii. A dat mâncare la porc și la găini. A mers în grădină și a adunat zmeura. A fiert magiun. A săpat niște râme pentru soț să meargă la pescuit. A adus vaca de la păscut. A muls-o. A adus apă și a adăpat-o. A prins o găină, i-a smuls penele, a pregătit-o și a pus-o la copt. A fiert cartofi.

Și-a întâmpinat soțul de la muncă. I-a pregătit baia lui, apoi copiilor. I-a hrănit pe toți. A strâns masa. A închis găinile în coteț. A dat mâncare la porc și la vacă. A tras o fugă la magazin și i-a cumpărat țigări soțului. A adus apă. A spălat vesela. A trimis copiii la culcare. Le-a citit povestea de seară.

I-a pregătit soțului patul și l-a culcat. A curățat papucii soțului și copiilor. A adunat rufele din curte. Le-a călcat. A pregătit haine curate pentru bărbat și copii. Și-a pus bigudiurile. A setat alarma pentru ora 4 dimineața.

S-a trântit în pat. Aproape să adoarmă. După câteva minute, femeia se trezește brusc panicată și șoptește:

-Of, da’ bărbatu’ mi-a rămas nedrăgostit…