Iată cât de „fericit” decurge o zi obișnuită din viața unei mame! O să te regăsești!

6:50 Mi-am trezit fiul. Am pornit fierbătorul.

6:55 Mi-am trezit fiul. Am făcut omleta.

7:05 Mi-am trezit fiul. A adormit în baie.

7:35 A plecat la școală. S-a întors. A uitat încălțămintea de schimb. A plecat la școală.

8:32 Mi-a trimis un mesaj. Și-a uitat maioul pentru ora de educație fizică. M-a rugat să îl duc.

9:05 Am ieșit cu cel mic din casă. E benefic să te plimbi de dimineață. Mai ales când afară sunt -20 de grade. I-am dus maioul.

12:35 I-am sunat fiului să-i spun, să nu se rețină după ore. Afară sunt -18 grade. La antrenament trebuie să meargă la ora 14:00. Nu a răspuns.

12:40 L-am sunat pe fiu…

13:10 L-am îmbrăcat pe cel mic. Am mers să-l căutăm. E benefic să te plimbi. Mai ales când afară sunt -18. Aa! Am mai spus asta deja.

13:20 L-am găsit lângă școală. Se rostogolea pe un derdeluș. Studia fericirea. Mi-am promis că nu o să strig la el. Nu mi-am îndeplinit promisiune.

13:30 Acasă. S-a dovedit, că antrenamentul a fost amânat pentru ora 15:00, nu înțelegea pretențiile mele. Se dezmeticise, se prefăcea că are remușcări. Era convingător. Am băut valeriană. Îmi era rușine.

13:50 La întrebarea mea despre note, m-a bucurat cu excelențe la engleză și la educația fizică.

14:00 În agenda electronică a fost descoperită o notă negativă pentru testul de la engleză. Se prefăcea că are remușcări. A încercat să ascundă pentru a nu-și indispune mama. Era convingător. Am băut valeriană. Simțeam descurajare și tristețe.

14:30 I-am dat bani de drum, telefonul, mănușile, l-am petrecut la antrenamente.

17:30 Am mers cu soțul și cu cel mic la cumpărături. L-am sunat pe cel mai mare de două ori. Era indisponibil. Am sunat acasă. Nu a răspuns. Și așa de șase ori. Simțeam îngrijorare… La naiba!

18:10 Am ajuns acasă, l-am găsit la parcare. Era aproape un om de zăpadă. A pierdut cheile. S-a descărcat bateria telefonului. Simțeam ușurare și dorința de a ucide. Dar mai mult ușurare.

18:30 Am aflat că în interiorul halterelor de plastic era nisip. A fost împrăștiat. Fiul curios se prefăcea că are remușcări. Nu era prea convingător. I-am înmânat aspiratorul.

19:00 – 21:00 Am făcut temele. Fără comentarii. Voi descrie aparte procesul.

21:10 A dat foc la hârtie igienică în baie, a topit scaunul de la toaletă. Nega. În fața dovezilor incontestabile a recunoscut. Nu se prefăcea că are remușcări. Mi-am pierdut capacitatea de a simți emoții. I-am dat soțului valeriană.

22:00 S-a culcat. Nu am mers să îi dau un pup înainte de somn. Și eu sunt om, am dreptul să fiu supărată.

22:03 Am mers să-i dau pupicul înainte de somn. Sunt mamă. Nu am dreptul să fiu supărată.

22:30 A venit să-mi spună că pentru mâine la muzică are de scris un referat despre romanță.

23:00 Romanța este o poezie lirică sentimentală, cântată pe o linie melodică lină, melancolică…