Codul pisicilor: Acum o să afli după ce legi conviețuiesc aceste animale cu noi

Pisica este cea mai importantă ființă din casă! N-o să pună nimeni asta la îndoială. Unele acțiuni ale sale sunt greu de înțeles noi, oamenii, însă trebuie să știi că ele au o explicație. Există un Cod al pisicilor pe care aceste feline îl respectă cu sfințenie.

1.Pisica trebuie să apere oamenii de plantele de cameră.

2.Pisica trebuie să-și mențină stăpânul într-o formă fizică bună. Trebuie să-i creeze toate condițiile pentru ca acesta să se miște permanent prin casă, să se aplece să strângă diferite obiecte: creioane, ciorapi ș.a.

3.Pisica trebuie să apuce strâns cu dinții stiloul sau creionul când stăpânul încearcă să scrie.

4.Pisica trebuie să efectueze regulat verificări în frigider, chiar dacă stăpânul este împotrivă. Dacă acesta se împotrivește vehement, cu siguranță, are ceva de ascuns.

5.Pisica trebuie să verifice noaptea, cel puțin o dată pe oră, dacă nu cumva sub plapuma stăpânului s-a strecurat vreun șarpe.

6.Pisica trebuie să exerseze regulat și să fie pregătit pentru un spectacol de circ neplanificat. Pentru asta, el trebuie să repete săriturile de pe pervaz pe lustră și înapoi, să execute mișcări în zbor sub cupola casei și să știe să facă sărituri acrobatice în orice loc.

7.Pisica trebuie să-și ajute stăpânul să-și aranjeze patul. Este important ca toate obiectele străine să fie depistate la timp.

8.Pisica trebuie să nu uite că somnul este o pierdere de timp pentru oameni, de aceea imediat ce își vede stăpânul dormind, aceasta trebuie să-l trezească, sărindu-i pe burtă.

9.Pisica trebuie să-și apere stăpânul de coșmaruri. În momentul în care acesta observă că omul se mișcă în somn, pisica trebuie să execute o săritură pe capul lui.

10.Pisica trebuie să-i reamintească zilnic stăpânului, preferabil cât mai devreme, zicala: „Cine se scoală de dimineață, departe ajunge.”

11.Pisica trebuie să împartă totul cu stăpânul său. O parte din blană trebuie să fie mereu pe podea, pe canapea, pentru ca stăpânul să nu îndure frig, la fel și cu mâncarea, o parte din ea trebuie neapărat dată jos din bol.

12.Pisica trebuie să-i cânte periodic stăpânului pentru a-l binedispune, chiar dacă melodiile sunt triste.

13.Pisica trebuie neapărat să verifice din ce cauză unele sertare, dulapuri nu au fost închise.

14.Pisica trebuie să cunoască ce se află în cutii, pungi.

15.Pisica trebuie să doarmă pentru toți cei care locuiesc în casă, pentru prietenii, rudele și vecinii acestora.