
Întrebările fac parte din viaţa noastră de zi cu zi şi ne ajută să înţelegem şi să descoperim mai mult din lumea în care trăim. Atât la şcoală, cât şi acasă sau în grupul de prieteni, e bine să punem întrebări ori de câte ori simţim nevoia, să ne asigurăm că am înţeles suficient de bine ceea ce vor să ne comunice ceilalţi, să aflăm lucrurile pe care vrem să le ştim şi să obţinem ceea ce ne dorim.
Citește acest banc, pentru ca să zâmbești și azi puțin, dar mai importantă este morala pe care o vei culege în urma lui.
Un tânăr novice şi un călugăr se plimbau prin grădina mânăstirii, citind şi comentând împreună diferite pasaje din Biblie. La un moment dat au simţit nevoia unei ţigări, dar, neştiind dacă încalcă sau nu vreo regulă fumând în timpul studiului, s-au hotărât să-l întrebe pe părintele stareţ. A doua zi, când s-au întâlnit, călugărul fuma liniştit, spre nedumerirea novicelui.
– Frate, îi spuse acesta, mie stareţul mi-a interzis să fumez, ţie cum ţi-a permis ?
– Nu ştiu… Tu ce i-ai zis ?
– I-am cerut să-mi dea voie să fumez în timp ce citesc Biblia.
– Vezi, aici ai greşit. Eu i-am cerut să-mi dea voie să citesc Biblia în timp ce fumez.
MORALA: Răspunsul pe care-l primeşti depinde de întrebarea pe care o pui. De exemplu, îi poţi spune şefului: “Pot să lucrez la proiectul acesta în concediu ?” dar nu “Pot să mă duc în concediu în timp ce lucrez la acest proiect ?”
Sper să te împărtăși și cu prietenii. Mulțumesc