70% dintre oameni au câte un obicei ciudat, inclusiv și soțul meu

Ilustrație realizată de Valentin Gubarev.

Majoritatea oamenilor au câte un obicei ciudat, cineva mănâncă dulceață cu murături, cineva doarme cu căciula pe cap, iar soțul meu obișnuiește să pună nume omenești obiectelor neînsuflețite. Nu doar le „botează”, dar și discută cu acestea când le folosește.

De exemplu, are o cană preferată, pe care a numit-o Petra. De fiecare dată, când vrea să bea o cafea, îi zice: „Petra câte o cafeluță?”.

Are un instrument de tăiat fierul, cumpărat din Bulgaria, pe care l-a numit Dennis. Acesta era sigur că instrumentul trebuie să poarte un nume bulgar. Când trebuie să taie ceva metalic, îl scoate din debara și îi zice: „Azi Dennis avem de lucru!”.

Dulapul din casa noastră se numește Octavian Bogdan. Acesta îi poartă numele omului, care l-a asamblat. Și ar fi purtat alt nume, dar acel om ne-a impresionat mult, a asamblat un dulap în 8 ore lucrătoare, cu vreo 10 pauze de cafea și astfel șifonierul a fost botezat în cinstea lui.

Avem, de asemenea, un aragaz electric, care întotdeauna se defectează. Acesta a fost numit Ion Mânăscurtă, pentru că de câte ori avem nevoie de el nu prea vrea să ne „întindă o mână de ajutor”.

Dar nu doar la noi în casă majoritatea obiectelor poartă nume. De exemplu un prieten din familie are un televizor, pe care l-a numit Phil, pentru că e de marca Philips și frigiderul este Will de la Whirlpool.

O cunoscută și-a numit mașina de spălat Lucy, în cinstea vecinului, care potrivit lor este leneș și umblă cu hainele murdare.

Tu ce obicei ciudat ai?