Warren Buffett: „Cea mai importantă decizie din viața ta nu are nicio legătură cu finanțele”

Directorul executiv Berkshire Hathaway, Warren Buffett, își datorează succesul investițiilor inteligente. Dar dacă ar fi să-l întrebi pe miliardar despre cea mai importantă decizie a lui, atunci sub nicio formă nu ar avea legătură cu investițiile.

Legendarul investitor susține că cea mai importantă decizie a unei persoane este alegerea partenerului de viață.

Buffett a avut parte de două cotituri importante în viața sa: “Prima a fost când m-am născut, iar a doua când am cunoscut-o pe Susan”, a spus miliardarul despre prima sa soție, care a murit în 2004. „Fără ea, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil.”

De ce secretul succesului tău constă în alegerea partenerului de viață potrivit?

Buffett a declarat odată: „Te asociezi cu oamenii care sunt asemenea versiunii tale spre care aspiri să fii. Prin urmare, te vei deplasa în acea direcție. Iar cea mai importantă persoană în acest sens este, desigur, soțul/soția ta. Și nu pot să nu subliniez importanța acestei alegeri.”

Warren Buffett de multe ori a oferit sfatul: „Căsătorește-te cu persoana potrivită. Acest lucru îți va schimba radical viața. Va avea un impact pozitiv asupra aspirațiilor tale și a multor alte lucruri.”

Rezultatele cercetării confirmă că alegerea unui partener de viață poate afecta semnificativ succesul unei persoane. Potrivit unui studiu al psihologilor de la Universitatea Carnegie Mellon, cei care sunt susținuți în mod constant de soț sau de soție sunt „mai motivați să reușească”.

Autorul studiului de la Universitatea Carnegie Mellon spune: „Jumătatea ta poate atât să te ajute să profiți de oportunitățile apărute în calea ta, cât și să te împiedice, reducând probabilitatea să poți profita de oportunitățile de a crește”.