Vrei să-ți schimbi viața? Iată 5 metode simple pentru orice vârstă

Recent, am primit trei mesaje cu același conținut: “Sunt gata să-mi schimb viața”. Această sincronitate mi-a atras atenția! Persoanele în cauză și-au descris detaliat viața și m-au întrebat: “Nu știu cum să procedez, unde să merg, știu doar că vreau să fiu o persoană de succes … Dar ce trebuie să fac?” Evident, nu este atât de ușor să răspund. Dar voi încerca să o fac. Vă ofer 5 principii și strategii de a vă schimba viața la orice vârstă.

1. Concentrați-vă mai puțin pe viitor, și mai mult pe ziua de azi.

Sunt de acord, este absolut normal să vă planificați viitorul. Adevarul este că indiferent de cât de deștept ești, și cât de multe încerci, nu vei fi capabil să-ți modelezi exact viitorul. Ar fi naiv să speri că totul va fi exact așa cum ai planificat.

Printre persoanele care și-au stabilit un țel și au călătorit fără obstacole până la atingerea sa, vor fi și sute de persoane care au luat startul încrezător, dar nu au ajuns până la linia de sosire. Și dacă ți s-a întâmplat așa, nu-ți face griji. Nu este exclus faptul că locul în care o să vă aflați mâine, astăzi încă nu există. De exemplu, în urmă cu aproximativ 10 ani a fost imposibil să vă imaginați că ați putea face o carieră pe Google, pe Facebook sau pe Twitter.

Încearcă abilități noi, citește ceva nou, caută să te dezvolți. Toate acestea vă vor ajuta  când vă veți întâlni cu circumstanțe neprevăzute.

Cei mai mulți oameni își petrec timpul liber cu lucruri inutile: TV, jocuri video, rețele de socializare și multe altele. Dar dacă veți studia designul grafic, veți crea un blog, veți deschide un canal pe YouTube, sau veți realiza un proiect de afaceri etc…Astfel vei obține o experiență extraordinară.

2. Concentrați-vă pe călătoria ce o parcurgeți, și nu pe realizările obținute.

Câștigăm cea mai valoroasă experiență, nu atunci când obținem ceva, dar când căutăm căi și soluții. Cea mai importantă este călătoria ta către orizontul infinit, când obiectivele se mișcă și voi sunteți calmi și încrezători.

În acest proces se vor întâmpla multe lucruri minunate: vă veți întâlni dragostea vieții, veți deveni mai puternici, veți câștiga o experiență neprețuită. Toate acestea, fără să vă mișcați înainte, fără călătoria voastră prin viață sunt imposibil de obținut.

3. Faceți lucruri complicate.

Faceți lucruri care te împing din zona ta de confort. Faceți ce nu ați făcut niciodată. Viața este prea scurtă. În sfârșit, trebuie să vă aruncați cătușele și să vă simțiți liberi. Deoarece lucrurile cu adevărat valoroase intră în viața noastră numai în acest fel, este greu, dureros, cu efort.

Să dobândești abilități noi nu este ușor. Este greu să construiești o afacere. Este greu să scrii o carte. Căsătoria nu este, de asemenea, ușoară. Este greu să crești copii. Totul nu este ușor și necesită efort. Dacă nu înveți cum să faci lucruri dificile, nu vei face nimic și nu vei obține nimic.

4. Luptați-vă cu incertitudinea.

Dacă vă decideți să începeți o afacere și aveți un sentiment de incertitudine puteți pierde mult. Trebuie să utilizați noi oportunități: inventați proiecte noi, faceți noi cunoștințe.

Uneori nu vei înțelege pe deplin în ce direcție pleci. Fiecare pas va fi dat cu dificultate și va părea imposibil. Dar trebuie să vă amintiți că, atâta timp cât vă urmați intuiția și în fiecare zi faceți cel puțin un pas mic în direcția țintă, GPS-ul vostru intern vă va duce la destinație.

Veți înțelege că sunteți o persoană bună și faceți totul corect. Că sunteți în locul potrivit la momentul potrivit. Relaxați-vă. A trăi înseamnă a învăța pe drum.

Nu uitați că viața este o afacere destul de riscantă. Fiecare decizie, fiecare inițiativă, fiecare pas reprezintă un risc. Chiar și dimineața, când ieși din pat riscați. Într-adevăr, în viață trebuie să fiți conștienți de acest risc și să o acceptați așa cum vi se oferă.

La urma urmei, dacă vă înșelați, puteți întotdeauna să vă continuați calea, fără să vă uitați înapoi și fără să vă temeți de ceea ce ne așteaptă înainte.

5. Lucrați cu relațiile cu alte persoane.

Există oameni falși și ipocriți, există și prieteni adevărați. Există oameni care te-au rănit direct la inimă, există și oameni care pot vindeca aceste răni. Depinde de voi cu cine să vă petreceți timpul. Păstrați legătura cu persoanele care vă susțin.

Cum să construim o relație personală și profesională sănătoasă și de lungă durată? Cum să vă găsiți prieteni cu care veți crește? Cum să întâlnești oamenii potriviți?

Vorbește! Vorbește cu o mulțime de oameni în fiecare zi, chiar dacă nu este confortabil pentru tine. Șefi. Colegi. Subordonați. Profesori. Lucrători. Mentori. Vecini. Prieteni. Prietenii prietenilor. Absolut cu toți!

Dacă începi să creezi astăzi o “rețea” a oamenilor tăi, acest lucru va funcționa pentru tine mai mulți ani. Veți întâlni cunoștințe ale cunoștințelor, noi colegi ai foștilor colegi etc. Acest lucru ar trebui să dureze întreaga viață și se poate face ușor la orice vârstă. Trebuie doar să doriți.

Principala calitate este să fiți sinceri în orice relație. Încearcați să fiți întotdeauna deschiși și sinceri în relațiile cu toată lumea.

Dacă veți respecta aceste principii, veți obține cu ușurință o bună reputație și veți construi relații sănătoase și puternice cu alte persoane.