Vrei să arăți mai tânără? 5 semne banale care îți trădează vârsta

Nu toți oamenii îmbătrânesc la fel, mai ales că și vârsta nu are semne exacte. La una și aceeași vârstă, unii sunt mai ridați, alții mai puțin; unii mai pleșcați, alții mai puțin; unii mai grași, alții mai puțin. Știm deja că femeile sunt foarte preocupate de acest aspect, de aceea pentru ele este foarte important să arate mai tinere decât sunt în realitate. Iată care semne, în afară de riduri, trădează foarte ușor numărul anilor, iar uneori îi înmulțește.

1.Pleoapele căzute

Există femei care suferă mai puțin din cauza ridurilor, dar au probleme evidente cu elasticitatea pielii. În aceste cazuri, pielea lăsată afectează în primul rând pleoapele. Ptoza ( pleoapele căzute) poate fi un semn al îmbătrânirii, dar poate fi și un semn de boală, așa că în cazul apariției lor, mai bine să consulți un medic.

2.Machiajul excesiv

Machiajul nu întotdeauna ne face să arătăm mai bine. Aplicarea lui incorectă sau excesul de fond de ten poate doar să aprofundeze ridurile și să ne facă să arătăm mai bătrâne. La fel, e nevoie de atenție și la nuanțele rujurilor. Culorile prea intense accentuează imperfecțiunile feței. Pentru a întineri fața, optează exclusiv pentru nuanțe naturale.

3.Nuanța părului

Culorile nenaturale sau cele nepotrivite tenului, culorii ochilor și nuanței sprâncenelor te fac foarte ușor să arăți mai bătrână. Ai multă grijă la nuanțele reci, care accentuează foarte mult ridurile și optează pentru cele care ți se potrivesc, nu cele care sunt neapărat în tendințe.

4.Îmbrăcămintea și accesoriile demodate

Optează întotdeauna pentru un look fresh. Poți fi fidelă stilului clasic, dar urmărește și tendințele noi – nuanțele, croielile. Mare atenție și la accesorii. Cerceii din aur pe care i-ai primit în tinerețe, pot fi schimbați, nu este neapărat să-i porți zilnic. De asemenea, ai grijă să nu cazi și în cealaltă extremă – să îmbraci haine pentru adolescente. Găsește-ți stilul și îmbracă ceea ce te avantajează.

5.Ochii

Nimic nu trădează mai ușor ca privirea îmbătrânită. În ochii unor femei poți citi din prima oboseala, indiferența și resemnarea. A grijă ca din privirea ta să nu dispară lumina. Până vei rezolva însă totul pe interior, încearcă să-ți accentuezi corect ochii cu ajutorul machiajului. Cine știe? Poate așa va apărea și fericirea în privire…