Vezi ce mesaj profund poate transmite o pildă înțeleaptă despre sensul vieții

De obicei oamenii trăiesc și nici măcar nu încearcă să își stabilească obiectivul de a afla de ce trăiesc. Dar există unii, care cu siguranță au nevoie să-și dea seama care este sensul vieții. Acești oameni cred că vor ajunge la iluminare doar dacă îl înțeleg.

Ce se întâmplă dacă sensul vieții este un lucru foarte simplu? Dacă ești fericit, mulțumit de viața ta, în armonie cu tine însuți, poate că acesta era ideea, de ce am venit pe această lume?

Dacă viața noastră este controlată de alți oameni, de opiniile, atitudinile lor – cum putem fi fericiți? Desigur, poți trăi într-o astfel de stare și chiar să te gândești că ești împlinit, dar aceasta este o iluzie, iar undeva în tine există nemulțumire față de această stare.

De fapt, această frustrare interioară duce adesea la boli fizice și începem să ne întrebăm de unde a venit totul. De acolo că nu trăim în armonie cu sine.

Se spune că fiecare este fierarul propriei fericiri. Doar noi putem decide cum ar trebui să trăim. Și dacă acționăm pentru a face pe plac cuiva, noi înșine am ales să ne supunem altcuiva, ceea ce înseamnă că suntem de vină pentru toate.

Când venim în această lume, Dumnezeu ne dă libertate, inclusiv libertatea de a alege cum să trăim. Și dacă o pierdem, este doar pentru că noi înșine am ales această cale.

De-a lungul vieții, ne-am confruntat cu sarcina de a realiza ceea ce ni s-a dat. Dacă reușim acest lucru, ne simțim fericiți, altfel suntem nefericiți. Sensul vieții este să te simți important pentru sine, pentru cei din jur, pentru lumea în care trăim.

Dar dacă ne imaginăm că ne-am trăit deja toată viața, iar astăzi este ultima ei zi? Să ne uităm înapoi la ea și să evaluăm nu cum am trăit, ci ce am devenit. În esență, o persoană este un produs al propriei experiențe.

Gândește-te la tine din momentul în care ai devenit conștient că ești o persoană. Tot binele pe care l-ai făcut și tot răul. Ce ai apreciat cel mai mult în această viață? Crezi că ți-ai stabilit corect prioritățile? Te-ai străduit pentru ceva și obiectivele tale au fost corecte?

Gândește-te bine înainte de a răspunde la aceste întrebări. Ce idealuri ai avut la începutul vieții tale, ce convingeri ai avut și cum ți se pare totul acum? Crezi că ideea ta de azi despre bine și rău este corectă sau te-ai abătut undeva de la convingerile tale?

Sensul constă în faptul, ca la sfârșitul ei să existe cât mai puține regrete și cât mai multe lucruri de care te vei mândri.

Pilda lui Solomon despre sensul vietii si implinire.

„Cand regele Solomon s-a intors din munti, dupa apusul soarelui, cei adunati la poale l-au intrebat:

— Esti sursa noastra de inspiratie. Cuvintele tale ne ating inima. Iar intelepciunea ta ne lumineaza mintea. Suntem flamanzi sa te ascultam. Spune-ne: Cine suntem noi?

El le-a zambit si le-a raspuns?

— Voi— sunteti lumina universului. Voi sunteti stelele. Voi sunteti altarul credintei. in fiecare dintre voi este un univers. Gramaditi intelepciunea in inima, ascultati-va inima, ascultati prin dragostea voastra.

— Care este sensul vietii?

— Viata – este un drum, un scop si o victorie. Viata este un dans al iubirii. Misiunea voastra este sa infloriti. Sa FII – e un dar pentru toata lumea. Viata voastra – este istoria omenirii. De asta viata este mai frumoasa decat orice teorie. Creeaza din viata ta o sarbatoare, pentru ca asta este adevarata ei valoare. Viata este compusa din prezent. Iar sensul prezentului este sa traiesti in prezent.

— De ce ne urmareste necazul?

— Ceea ce ai semanat, aceea vei culege. Nefericirile sunt alegerile noastre. Saracia – este creatia omului. Iar nemultumirea este fructul neglijentei. invinovatind pe cineva, iti pierzi puterea. Nefericit este acel care nu se cunoaste. Sarac devine acel care pierde timpul in zadar. Nu permite multimii sa iti omoare sufletul.

— Cum sa trecem peste nefericiri?

— Nu te analiza. Nu te compara si nu te imparti . Multumeste pentru tot ce ai. Bucura-te pentru ca bucuria creaza minuni. Iubeste-te, pentru ca cei care se iubesc pe sine, ii iubesc toti. Roaga-te cand esti fericit si ghinionul te va evita.

— Care este drumul catre fericire?

— Fericiti sunt cei care iubesc, fericiti sunt cei care multumesc. Fericitii traiesc in armonie. Fericitii vad adevarata frumusete a lumii. Fericitii se bucura de soare. Fericitii sunt gata sa primeasca soarele in brate. Fericitii sunt liberi. Fericitii iarta.

— Cum sa traim in lumina?

— Savurati fiecare picatura a vietii, o viata traita in zadar va da nastere nefericirii. si sa stii ca ceea ce se afla in interior, aceea se afla si in exterior. Lumea este sumbra pentru ca inima este sumbra. Fericirea este apusul soarelui.

— Cum sa traim in armonie?

— Traieste simplu. Nu fa rau nimanui. Nu invidia. Lasa ca indoielile sa treaca si nu cauta altele noi. Daruieste-ti viata frumosului. Creaza pentru arta, dar nu pentru recunoastere. Da viata trecutului, uitandu-l. Adu in lume ceva nou. Umple-l cu iubire.Acolo unde este iubire – acolo este si Dumnezeu.

Traieste in armonie! Fii tu insuti!”, este unul din mesajele lasate posteritatii de regele Solomon.