Verzi sau coapte? Cum să alegi bananele, astfel încât acestea să-ți aducă doar beneficii!

Bananele sunt unele dintre cele mai subapreciate fructe. După exotism, acestea sunt inferioare altor fructe, cum ar fi mango. Totuși, bananele sunt foarte gustoase, hrănitoare și conțin multe vitamine și nutrienți atât de necesari organismului nostru.

Mulți dintre noi, cumpărând mai multe banane, nu le mănâncă imediat. Acestea sunt păstrate acasă zile sau chiar săptămâni. Bananele își schimbă culoarea pe parcursul coacerii, astfel arătându-și maturitatea pentru ochiul uman. Există șapte stadii de maturitate, fiecare oferind fructului o culoare diferită. Cu cât banana este mai întunecată la culoare, cu atât conține mai multă proteină extracelulară specifică – TNF.

TNF este factorul de necroză tumorală. Ce înseamnă asta? Aceasta este o substanță anti-cancer care ajută în lupta împotriva celulelor anormale din organism. Cercetările confirmă că bananele răscoapte conțin TNF, care inhibă creșterea celulelor cancerigene și împiedică răspândirea lor.

Împreună cu nivelul înalt de antioxidanți, TNF – ul întărește sistemul imunitar. Cercetătorii japonezi au constatat: cu cât banana este mai coaptă, cu atât conține mai multe fibre, vitamina C, vitamine B, potasiu și antioxidanți.

Însă, aici nu se încheie lista proprietăților benefice ale bananelor!

1.Bananele au proprietăți antiacide. Acestea ajută la reducerea arsurilor la stomac și a refluxului acid. O singură banană îți poate aduce o ușurare semnficativă.

2.Bananele reduc tensiunea arterială. Datorită potasiului, care se conține în ele, acestea reprezintă o măsură excelentă împotriva accidentului vascular cerebral sau a atacului de cord. Bananele sunt alimente sănătoase pentru inimă.

3.Bananele îți dau un plus de energie. Indicele glicemic scăzut al carbohidraților în banane, vitaminele și mineralele măresc rezistența organismului, iar potasiul previne crampele musculare.

4.Bananele sunt benefice în cazul anemiei. Acestea conțin doza de fier dietetic, care stimulează producerea globulelor roșii și a hemoglobinei, crescând astfel fluxul sanguin.

5.Bananele ajută să faci față depresiei, datorită nivelului ridicat de triptofan, pe care corpul nostru îl transformă în serotonină – hormonul fericirii.

6.Bananele contribuie la îmbunătățirea digestiei. Au un efect laxativ ușor. Acest lucru se datorează faptului că ele conțin multe fibre, care stimulează mișcările intestinale regulate și ajută în cazul constipațiilor.

Cu toate astea, nu doar bananele răscoapte sunt benefice. După cum scrie sursa onegreenplanet.org fructele imature, de asemenea, sunt necesare. Acestea conțin mai puțin zahăr, prin urmare, ele pot fi consumate de persoanele cu al doilea stadiu de diabet zaharat. În plus, ele conțin bacterii probiotice.