
Țările scandinave sunt un exemplu pentru toată lumea în ceea ce privește bunăstarea oamenilor. Oamenii de știință, consideră că unii dintre factorii-cheie care influențează acest fapt este organizarea somnului. Iată 5 secrete absolut accesibile pentru oricine pentru a-și asigura un somn odihnitor și o bună dispoziție a doua zi.
1.Satisfacția vine prin simplitate
Țările scandinave sunt țări nordice, unde condițiile climaterice sunt destul de specifice. Soarele nu este prea generos cu ele, de aceea lumina zilei este prețuită la maxim. Dormitorul are neapărat geamurile înspre est, odaia este luminoasă, cu pereți albi sau bej. Decorațiunile sunt foarte calde, tablourile agățate aici au neapărat un efect relaxant. La scandinavi, dormitorul este camera în care se investește cel mai mult și nu salonul, cum e la noi.
2.Plapuma este extrem de importantă
Indiferent de timpul de afară, scandinavii dorm în camere bine aerisite, geamurile sunt întotdeauna deschise, cel puțin parțial pe timp de noapte. Probabil datorită acestui fapt nu se confruntă cu probleme de somn. Specialiștii sunt siguri că dormitul în răcoare este foarte benefic pentru sănătate și odihnă. Pentru ca să nu le fie rece însă, ei își cumpără plapume călduroase.
3.Cina potrivită
Cina scandinavă se servește de regulă destul de devreme între orele 16.00 și 17.00. În unele cazuri se renunță de tot la cină. Mâncatul pe noapte impune organismul să încerce să digere alimentele ingerate, iar dacă acest lucru are loc în timpul somnului, nu ai cum să te odihnești bine.
4.Munca și viața personală
Jobul este foarte important pentru scandinavi, dar nu mai important ca familia și sănătatea. Ei nu se rețin la serviciu și nici nu reacționează cu stres la deadline-uri. Un lucrător bun se odihnește bine. Garanțiile sociale în aceste țări încurajează concediile, tratamentele și vacanțele.
5.Cafeaua și rețelele sociale
Locuitorii țărilor scandinave adoră cafeaua. O servesc nu doar dimineața, dar și seara uneori. Ei sunt siguri că această băutură aromată nu le dereglează somnul. În schimb, ei renunță la rețele sociale și comunicarea online după ora 22.00.