Vei amâna îmbătrânirea cu aceste 3 tehnici chinezești pentru picioare

Încă chinezii antici au identificat câteva tehnici care ajută la întărirea picioarelor și întârzie îmbătrânirea corpului.

Mergeţi desculț.

Desigur, practic nu există nici-o șansă să o faci pe stradă, faceţi-o acasă. Dacă aveți podeaua rece, îndepărtați papucii pentru cel puțin 10 minute. Și dacă aveți suficientă răbdare pentru a face-o de trei ori pe zi, felicitări, veți trăi până la adânci bătrâneţi!

Antrenează-ți picioarele.

Mergeți în virful degetelor, pe călcâie, precum și pe partea din interiorul și exteriorul piciorului. Aceste mişcări întăresc mușchii, oasele picioarelor, îmbunătățesc circulația sângelui și îmbunătățesc astfel funcționarea organelor interne. Și, la urma urmei, este simplu, numai lenea te poate împiedica.

Începeți de acum să vă folosiţi picioarele la maxim în fiecare zi.

Acest exerciţiu ar trebui să fie făcut cu uşurinţă, pe paşi, deodată în degete. Pentru aceasta puteți folosi un ciocan de cauciuc sau lemn, un bolț, chiar și o sticlă goală va fi de folos. Și după un timp veți simți cum vă cuprinde lent o căldură prin corpul vostru, și cel mai important – apare un sentiment de liniște. Este considerat unul dintre cele mai bune mijloace pentru îmbunătățirea circulației sângelui și a picioarelor, precum și a întregului corp.

Pentru cei care au probleme oculare este benefic să atingeți de mai multe ori cu ciocanul de lemn al doilea și al treilea deget timp de 5 minute în fiecare zi, acolo sunt situate zone care sunt asociate reflexiv cu ochii.

Este necesar, spun doctorii chinezi, să frecați, adică să masați un punct special în arcul piciorului – Yun-Chuan. Dacă faceți acest lucru în mod regulat, circulația sângelui va fi bună, iar mușchii picioarelor se vor relaxa.

Punctul este situat în spatele degetelor în mijlocul arcului piciorului.

Puteți efectua acest masaj în mod uscat, adică puteți apăsa un punct de 20 de ori fără pauză (mai întâi pe un picior, apoi pe celălalt) fără prea multă forță. Este de dorit să faceți acest masaj dimineața și seara.

Puteți folosi şi metoda umedă: se toarnă într-un vas apă cu temperatura de 38 de grade, puneţi picioarele și așteptați până când ele devin roșii, și apoi apăsați simultan degetele mari, masaţi punctul Yun-Chuan de 80 de ori, fără pauză. Este bine după aceea să vă frecați picioarele cu mâinile timp de 3-5 minute.

Și dacă vă dor picioarele dimineața și primii pași sunt neobișnuit de dificili, atunci cel mai probabil este aveți artroză. Și, bineînțeles, trebuie să ne consultăm cu un reumatolog și ortopedist.

De exemplu, cel puțin tehnicile enumerate mai sus sunt foarte potrivite, puteți încerca, după cum vă spun medicii, să frecați picioarele cu un gel anti-artritic (ibuprofen, diclofenac). La fel puteți încerca să faceți comprese cu bile medicale, care se vând în farmacie.

Este necesar să udați țesătura cu bile, să înfășurați picioarele, să le înfășați cu polietilenă pe partea de sus, apoi cu o eșarfă de lână sau să puneți șosete din lână și să lăsați compresa toată noaptea. Dar faceți-o cu atenție, deoarece poate lăsa urme. Dimineața scoateţi compresul și faceți astfel de comprese de două ori pe zi.

Și, bineînțeles, trebuie să te miști, să te plimbi, să-ți iubești picioarele și să nu le permiteţi să se lenevească. Mișcare este viață! Această poruncă vine din cele mai vechi timpuri.

Duşurile de contrast sunt utile pentru picioarele noastre: apă caldă, apă rece. Acest lucru crește tonusul și îmbunătățește circulația sângelui, iar bătrânețea se îndepărtează.