“Uneori să nu primeşti ceea ce îţi doreşti poate fi un mare noroc”: 8 sfaturi de la Dalai Lama pentru femeile nefericite

Este foarte ușor și simplu să fii fericită. Dalai Lama este sigur de asta. El este un optimist neînfricat, cu un mare simț al umorului, iar cele 8 sfaturi despre fericire oferite de acesta merită a fi implementate.

Sfat pentru femeile care nu știu cum să găsească fericirea

Când iei o decizie, întreabă-te: „Mă va face asta fericită?”

Punând această întrebare, ne îndreptăm atenția de la ceea ce ne refuzăm, spre ceea ce dorim să obținem.

A fi cu orice preț aproape de persoana iubită – nu mereu înseamnă fericire. Dacă pentru aceasta trebuie să sacrifici comunicarea cu alte persoane, cariera sau hobby-ul tău, atunci viața își pierde sensul.

Cunosc o femeie care, de dragul unei astfel de relații, și-a eliminat complet prietenii din viața ei, deoarece aceștia îl iritau pe soțul ei.

Trebuie să înțelegi pentru tine dacă persoana care se află lângă tine, te face fericită? Sau este mai bine să-ți oferi șansa de a întâlni dragostea adevărată.

Sfat pentru femeile care oferă mai mult decât primesc

“Aminteşte-ţi că cea mai bună relaţie este cea în care dragostea unuia faţă de celălalt întrece nevoia unuia faţă de celălalt.”

Oamenii sunt creați pentru a iubi, dar nu pentru a profita de alții. Sarcina unei femei este să fie fericită lângă bărbatul ei, dar nu o mașină pe care bărbatul să o conducă cum vrea el, sau o persoană care îi rezolvă toate problemele sale. Totul ar trebuie să fie invers.

Nu trebuie tu, ca femeie, să te dedici în totalitate relației. Pierderea spațiului personal este de neînlocuit.

Sfat pentru femeile nefericite într-o relație

“Nu avem nevoie de mulți bani, nu avem nevoie de un aspect perfect sau chiar de un partener de viață ideal – avem mintea, care este un mijloc necesar și suficient pentru a atinge fericirea deplină.”

Dalai Lama sfătuiește să cauți fericirea în tine, spre exemplu în cazul în care partenerul de viață nu este ideal.

Este în puterea noastră să umplem ceea ce este de valoare și să-l protejăm.

Sfat pentru femeile cărora le place să sufere

Dalai Lama crede că oamenii își exagerează adesea suferința și durerea, luând la inimă problemele care nu au deloc importanță.

Relațiile sunt întotdeauna dificile. Certurile și insultele nu pot fi evitate. Dar merită să umplem lumea cu lacrimi din cauza unui mic dezacord? Poate ar trebui să schimbi modul în care te raportezi la sentimentele tale? Sfat înțelept de la Dalai Lama:

“Începe dimineața cu gândul „Astăzi sunt norocoasă pentru că…” Caută momentele pozitive din viață. Bucură-te de ziua de azi, că ești sănătoasă, că ai prieteni și în genere, de multe alte lucruri mici și importante.”

Poate să-ți fie milă de tine și să trăiești viața într-o eternă autoflagelare, sau, poți găsi aspecte pozitive în orice situație. Depinde de noi ce decidem să facem cu viața noastră.

Sfat pentru femeile care sunt disperate să-și găsească dragostea

“Când ești blocată, trebuie să-ți petreci o oră, o zi sau chiar câteva zile, gândindu-te la cel mai bun mod de a obține fericirea și apoi iarăși să îți pui prioritățile.”

Se întâmplă ca nicidecum să nu putem întâlni un bărbat demn: și atunci devenim disperate. Și suntem sigure că problema este în noi. Într-un asemenea moment, merită de luat o pauză și de înțeles ce trebuie de schimbat: aspectul, hobby-urile, cercul de prieteni.

Poate muncim prea mult și nu avem timp și energie pentru o relație? Sau îl așteptăm pe „prinț” și nu observăm un prieten din copilărie care este îndrăgostit? Ne ardem, confundând un străin cu dragostea noastră, în loc să-l iubim și să-l apreciem pe cel care se află aproape de noi.

Ai totul pentru a deveni fericită – trebuie doar să te înțelegi pe tine însuți și să fii mai tolerantă.

Sfat pentru femeile care înțeleg că orice experiență este o experiență bună

Filosoful spunea că atunci când nu câștigăm, nicidecum nu pierdem experiența acumulată.

Nu putem fi sigure că am făcut alegerea corectă sau pariul potrivit. Oamenii nu sunt privați de greșeli. Călcând regulat pe o greblă, fie te ucizi, fie devii mai atentă în viitor, iar acest caz îl primești ca o experiență de viață.

O femeie fericită, potrivit lui Dalai Lama, este o femeie cu rezerve mari de răbdare și pace. Este fericită și echilibrată emoțional, sănătoasă și liberă.

Când există o pauză în viața personală, poate fi chiar mai bine decât un număr imens de parteneri de care nu ai nevoie. Femeile înțelepte nu se “aruncă” în brațele primei persoane pe care o întâlnesc, doar pentru a nu fi singure.

Sfat pentru femeile care sunt dezamăgite în dragoste

“Căldura și dragostea pe care le dăruim sunt mult mai importante decât căldura și dragostea pe care le primim. Doar atunci când împărtășim căldură și iubire, găsim condițiile pentru adevărata fericire. Rezultă că a te iubi pe tine însuți este mai important decât a fi iubit.”

Bărbatul a devenit mai rece și indiferent, iar înainte oferea cadouri și flori? Relațiile se schimbă și depinde de capacitatea unei femei de a iubi, cât de mult va trăi dragostea.

Dalai Lama este sigur că este mai important să oferi și să iubești, iar atunci bărbatul va răspunde reciproc.

Sfat pentru femeile care nu au primit ceea ce și-au dorit

“Uneori să nu primeşti ceea ce îţi doreşti poate fi un mare noroc”

Toată lumea a auzit aceste cuvinte: „Fii atent! Dorința ta se poate împlini!” Imaginează-ți că dorințele tale sunt îndeplinite, de îndată ce te gândești la ele.

Fără tensiune, fără efort. S-a împlinit și atât! Ce urmează? Următoarea dorință și împlinirea ei imediată?

Dacă un vis se împlinește imediat, s-ar putea să pierzi șansa pentru ceva mai mult.

Se întâmplă ca nu întotdeauna să ne dorim ceea de ce avem nevoie cu adevărat. Prin urmare, oricât de paradoxal pare, a nu obține imediat ceea ce îți dorești este un mare noroc.