Un secret, pe care se ține întreg Universul: „Răul ni-l creăm singuri”

Există un secret, pe care îl ignorăm, dar pe care îl luăm drept realitate. Acesta este extrem de simplu: tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru în viața noastră socială nu ne poate face niciun rău direct.

Înțeleg că ceea ce scrie mai sus e aproape de domeniul fantasticului, dar de fapt chiar așa stau lucrurile.

Orice pericol devine real numai atunci când suntem speriați de acesta, îl luăm în serios, ne este frică și îl includem în lumea noastră imaginară. Doar în acest moment sunt vulnerabili în fața pericolelor.

Psihologii spun că frica apare atunci când mintea începe sa creeze scenarii negative. Atunci când nu cunoști ce urmează și ai nevoie să umpli spațiul mental cu ceva și începi să-ți creezi diferite scenarii. Dacă scenariul este pozitiv, foarte bine. Dar dacă scenariul este negativ și anticipezi că o să ai ceva de pierdut sau o să apară diverse probleme, atunci apare o emoția pe care o numești frica.

Cele mai teribile probleme se pot întâmpla: faliment, concediere, defăimare în familie, închisoare etc., și toate acestea ți se vor părea inevitabile.

Dar, odată ce râzi de ele, nu le lași să te copleșească, acestea vor dispărea la fel de ușor cum au apărut. Nu se vor întâmpla minuni, în sensul literal al cuvântului, dar situația se va schimba astfel încât toate amenințările la adresa bunăstării voastre vor dispărea.

Această regulă este validă 100%. Până când nu te sperii, până când nu vei lua în serios pericolul, vei fi invulnerabil în fața fricilor.