Un adolescent a făcut o descoperire importantă despre mure! Află despre proprietățile lor unice!

La cea de-a 54-a expoziție a tinerilor oameni de știință și a tehnologiilor BTYSTE – 2018, care se desfășoară anual în Dublin (Irlanda), adolescentul în vârstă de 15 ani, Simon Meehan a ocupat primul loc.

El a prezentat dovezi în favoarea faptului, că substanțele chimice depistate în mure sunt capabile să distrugă bacteria patogenă Stafilacocul auriu. Acesta din urmă este cunoscut pentru rezistența sa la aproape toate tipurile de antibiotice.

După cum a afirmat tânărul, cel care l-a inspirat să facă descoperirea a fost bunicul său, care a studiat proprietățile medicinale ale ierburilor. Fotografia lui stătea pe masa lui Simon pe tot parcursul cercetărilor sale.

„Cu tot respectul față de comunitatea științifică, vreau să spun că este necesar să se tragă concluzii din asta. Supraapreciem prea mult știința.” – a rezumat adolescentul.

E greu să nu fim de acord cu el! Puterile naturii și a organismului sunt inepuizabile. Avem o capacitate uimitoare de ne restabili sănătatea fără medicamente și intervenții chirurgicale!

Proprietățile unice ale murelor sunt cunoscute de mult. Iată câteva dintre ele:

1.Murele conțin acid ascorbic, mai ales frunzele acestora. Este foarte util și benefic să prepari ceai cu frunze de mure în perioada de intensificare a virozelor și a răcelii.

2.Murele pot ajuta la prevenirea deficienței de vitamine. Are o compoziție incredibilă de vitamine! Atât fructele cât și frunzele sunt capabile să compenseze lipsa de vitamine din organism în primăvară și toamnă.

3.Se recomandă să consumi fructele de mure după un tratament cu antibiotice, după intervenții chirurgicale dificile și boli infecțioase. Acestea ajută organismul să se restabilească mult mai rapid.

4.Murele reprezintă un adevărat antioxidant natural. Numeroase cercetări confirmă: consumul de mure previne apariția și dezvoltarea tumorilor canceroase în organism și, de asemenea, contribuie la resorbția formărilor mici în stadiul inițial.

5.Fructele de mure au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular. Se recomandă să fie consumate în cazul tensiunii arteriale ridicate, aterosclerozei, colesterolului ridicat în sânge, trombozei.

6.Murele sunt utilizate pentru tratarea bolilor respiratorii. Cei care suferă de dureri în gât sau faringită trebuie să bea un pahar de suc de mure, diluat cu apă în cantități egale.

7.Murele un efect antiinflamator pronunțat. Consumul de fructe de pădure protejează sistemul urogenital de inflamație.

Murele intră în Top-10 fructe cu efect antioxidant!

-Încetinesc creșterea celulelor canceroase;

-Îmbunătățesc activitatea creierului;

-Înlătură tulburările ciclului menstrual;

-Luptă împotriva infecțiilor și proceselor inflamatorii;

-Murele detoxifică ficatul;

-Întăresc sistemul imunitar;

-Previn anemia;

-Îmbunătățesc starea pielii.

Curiozități despre mure:

-După conținut, murele se aseamănă cu piersicii sau migdalele.

-Multe soiuri de mure au proprietatea de apomixie, adică formarea zigotului fără unirea gameților.

-În sâmburii de mure se conține 3,7 – 12,6% de ulei gras. Acestea au proprietatea de a reduce febra.

-Romanii prețuiau nu doar fructele de mure, ci și frunzele. Ei le mestecau pentru întărirea gingiilor și ca remediu împotriva diareei.

-Grecii antici numeau murele – sângele titanilor, datorită proprietăților de întărire a organismului.