Trăiește-ți viață după aceste 6 reguli și fă-o mai bună în fiecare zi!

Viața este grea: rezolvăm probleme și depășim obstacole în fiecare zi pentru a continua jocul numit viață. Jucăm acest joc intuitiv și uneori rămânem blocați. Dar, ca în fiecare joc, există anumite recomandări – niște reguli care s-ar putea să nu facă viața perfect ușoară, dar te vor ajuta să ieși rapid din fundături și din situații extrem de dificile.

Deci, care sunt aceste reguli care vă vor face viața mult mai ușoară?

Regula numărul unu: întinde mâna către cel care se întinde spre tine.

Reciprocitatea este importantă în relațiile umane. Veți economisi mult timp și energie mentală dacă nu mai alegeți partenerii greșiți pentru o relație. Căsătorit, indiferent, fără timp, incapabil de a lua decizii, tăcut, jucăuș, prea complicat – toate aceste personaje sunt complet inutile în viața ta. Este important să stabiliți pe parcurs dacă ai nevoie de o anumită persoană în viața ta sau nu și, dacă nu ai nevoie, părăsește-l și mergi pe drumul tău. Nu e de mirare că spun că nu este nevoie să te grăbești în relații, nu este nevoie să “sari în piscină cu capul”, trebuie doar să privești, să auzi și să simți, atunci adevărul nu te va face să aștepți. Veți înțelege dacă să continuați sau nu.

Regula numărul doi: acordă-ți timp.

În era vitezei și tehnologiei, ne grăbim mereu undeva, pentru că ne este frică să nu ajungem la timp. Dar viața sugerează că este mult mai corect să te comporți diferit. Că la multe trebuie să ajungi și să te maturizezi. Cele mai multe dintre greșelile noastre sunt deciziile luate în grabă, nechibzuite. Fă-ți timp, acordă-ți timp. Gândiți, reflectați, trageți concluzii, luați o pauză. Înțelege că, cu cât capul tău este mai rece în momentul luării unei decizii, cu atât mai bine.

Regula trei: fii pregătit pentru lucruri neașteptate.

Planificarea este grozavă, dar dacă ți-ai programa viața cu 10 ani în avans și la început ceva nu va merge conform planului? Nu există nimic stabil și previzibil în lumea noastră, surprizele se străduiesc să iasă de după colț. Atunci Planul B vine la îndemână, iar în cazuri mai neașteptate, pot apărea și C și D. Când planificați, încercați să desenați cât mai multe scenarii puteți pentru a fi pregătit pentru orice.

Regula numărul patru: fă acel lucru chiar dacă apare frica.

Încă din copilărie, ne este frică de multe lucruri: un câine furios, dizgrație publică, critici… Lista fricilor ne atârnă ca o piatră de gât, împiedicându-ne să ne îndreptăm. În același timp, frica este inevitabilă, toată lumea se teme de ceva, dar în același timp, oamenii de succes se tem și o fac. Aceasta este principala diferență. Nu trebuie să învingi frica, trebuie să o suporți, dar totuși mergi înainte și acționează.

Regula numărul cinci: ridică-te mereu.

Adesea în viața ne împiedicăm, cădem și apoi rămânem la fund pentru o perioadă lungă de timp. Suntem liniștiți și pașnici acolo. Doar suntem epuizați și nu vrem nimic. Cel mai important lucru este să vă luați o perioadă scurtă de timp pentru a vă întinde, apoi încercați să vă ridicați. Mai întâi pe un genunchi, apoi pe celălalt, apoi pe picioare. Trebuie să faci pași și să te scoți din mlaștină. Nu face pauze lungi, să nu-ți pare rău pentru tine pentru o lungă perioadă de timp. De îndată ce puterea a apărut, trebuie să te ridici și să mergi, să te ridici și să fugi.

Regula șase: sprijină-te pe tine.

În viață, cel mai important lucru este să crești un nucleu interior care să te țină în orice circumstanțe. Aceasta se numește încredere în sine. Încearcă să-ți construiești viața în așa fel încât să depinzi cât mai puțin de alți oameni, dar este mai bine să nu depinzi deloc. Trebuie să ai grijă de propria ta bunăstare fizică și emoțională.

S-ar părea că există doar șase reguli, doar câteva puncte care ar trebui respectate. Dar introducându-le în viața noastră, începem să înțelegem cât de eficientă devine, mai ușor de gestionat și mai confortabilă.

Trăiește-ți viață după aceste reguli și fă-o mai bună în fiecare zi!