Trăiește aici și acum. Nu vei mai avea o altă șansă și o altă viață

Când cineva moare ești puțin șocat, nu-i așa? Nu poți să crezi așa ceva și te gândești că ție nu ți se va întâmpla. În acele clipe te gândești cât e de scurtă viața și că de mâine vei trăi la maxim. Apoi trece o zi sau două și uiți totul. Continui să trăiești, dar cum rămâne cu visele tale? Ți-ai uitat scopurile propuse?

Spre exemplu, ți-ai dorit mult să pierzi în greutate și tot amâni pentru mai târziu. Dar pentru când? Viața nu face decât să treacă, iar tu continui mai departe să te complexezi de kilogramele în plus și de celulită, fără să schimbi ceva. Ce te oprește să faci sport sau să ții un regim alimentar special? Iubește-te și ai grijă acum de tine și de felul cum arăți.

Îți urăști meseria? Atunci găsește-ți un alt job de la care să primești plăcere. Nu-ți fie frică de nimic. Nu te îndoi niciodată de abilitățile tale. Crede în tine!

Nu vrei să locuiești cu iubitul sau iubita ta? Dar nu îndrăznești să pleci? Privește-ți partenerul și gândește-te bine: ești gata să întâlnești bătrânețea cu această persoană? Răspunsul va veni de la sine.

Trăiește aici și acum. Să nu crezi că totul este înainte. Nu va fi nimic înainte dacă tu nu vei schimba lucrurile acum. Viața nu poate fi schimbată peste noapte, dar gândurile pot fi schimbate. Gândește și trăiește așa cum vrei tu, dar nu cum îți dictează oamenii din jur. Trăiește ca și cum ar fi ultima clipă.

Principalul lucru – nu trăi cu o piatră pe suflet. Atunci când vei muri, nu vei mai putea să deschizi ochii sau să țipi, dar creierul va funcționa în continuare încă 2 minute și vei rămâne singur cu tine, cu sufletul, cu gândurile și amintirile tale. Aceasta va fi prima și ultima dată când vei înțelege clar cum ți-ai trăit viața. Vei regreta mult, dar va fi prea târziu.

Imaginează-ți doar că în 5 minute vei părăsi această lume. Gata, nu vei mai fi. Și gândește-te puțin, ai fost fericit? Ai făcut totul așa cum ți-a cerut sufletul? Ți-ai păstrat calitățile pe care ți le-au insuflat părinții tăi? Ți-ai făcut rău ție sau altcuiva? Ce ai realizat? Vei muri liniștit?

Ce anume vei regreta? Ce nu ai făcut? Cine va plânge sincer pentru tine?

La urma urmei, modul în care ți-ai trăit viața este modul în care ești condus pe ultimul drum. Dacă ai fost un om rău vei fi imediat uitat și nimeni nu va plânge în urma ta.

Principalul lucru în această viață este să nu fii egoist. Nu te aștepta la un miracol. Nu aștepta dragostea. Nu aștepta prințul care va apărea și îți va rezolva toate problemele. Și începe doar să iubești viața. Să iubești fără a cere nimic în schimb. Fii sincer, nu minți. Apreciază fiecare clipă pe care viața ți-o oferă.

Crezi că fericirea constă în apartamente, mașini scumpe, case mari și frumoase sau un salariu bun? Nu! Fericirea este atunci când vii acasă și cineva drag te așteaptă. Chiar dacă locuiești într-un hambar, dar dacă ai lângă tine oameni care te iubesc, aceasta este fericirea.

Am scris această postare pentru că în timp ce mă aflam la spital, am făcut cunoștință cu un tânăr care avea dureri severe de stomac. A luat calmante și pastile antiinflamatoare timp de 2 luni. Aici a fost examinat și trimis apoi la centrul de oncologie, fiind în stadiu 4. Era plin de planuri, dar s-a plâns că a lucrat zilnic la birou, fapt pentru care nu a avut timp să meargă la spital. Acolo se afla de dimineață până seară. Când a aflat despre boală, i-am văzut reacția, iar inima mea aproape că s-a rupt de durere. Doamne, ce păcat.

Dacă simți careva dureri, te rog, mergi imediat la medic. Ai grijă mereu de sănătatea ta.

Cu toții alergăm undeva. Cumpărăm totul în credit. Apoi muncim din greu și amânăm totul pentru mai târziu. Dar când mai târziu? Nu vei mai avea o altă viață.

Pentru a trăi este suficient să ai o cameră, un pat și să ai ceva de mâncare. Principalul lucru este să trăiești așa cum vrei. Deseori devenim furioși pentru nimicuri și ne supărăm dacă mașina este lovită. Doamne, e o bucată de fier. Nu merită să te distrugi așa.

Începe să trăiești aici și acum. Nu va exista a doua șansă și o altă viață. Nu trebuie să te gândești că totul este încă înainte.