Totul stă în mâinile tale! 6 obiceiuri pe care le face aproape toată lumea și care le afectează negativ calitatea vieții

Te-ai gândit vreodată cât vrei să trăiești? Te-ai gândit vreodată ce să NU faci dacă vrei să trăiești o viață mai lungă și mai sănătoasă?

Există 6 obiceiuri care afectează negativ calitatea și durata vieții tale.
Înainte de a începe, vă reamintesc că acest articol se bazează pe o părere personală. Prin urmare, te sfătuiesc să-ți asculți mereu intuiția și să faci mereu ceea ce este potrivit pentru tine.

6 obiceiuri care îți scurtează viața:

1. Te plângi des.

A te plânge este dușmanul bucuriei. Nu este nimic rău în a fi trist sau nemulțumit, este necesar pentru toți oamenii din când în când.
Dar, atunci când plângerile devin cronice, ele dau naștere la gânduri negative, pesimism și deznădejde. Ele măresc sentimentele de neputință, îți consumă energia și devin o sursă constantă de frustrare pentru tine și cei din jurul tău.
Drept urmare, puteți dezvolta o atitudine apatică care vă va priva viața de bucurie și va duce la depresie și alte boli.

2. Aportul nejustificat de vitamine/suplimente.

Știm cu toții că organismul nostru are nevoie de nutrienți precum vitamine și minerale. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să utilizați suplimente nutritive în dieta dumneavoastră (cu excepția cazului în care v-a prescris un medic).
Consumând cantități mari de vitamine, nu înțelegem potențialele efecte secundare.
Uneori, administrarea de suplimente fără a fi nevoie de ele perturbă organismul, provocând mai mult rău decât bine.

3. Mâncați fără să vă fie foame sau mâncați în exces.

Mâncatul în exces este aproape la fel de rău ca lipsa meselor principale din timpul zilei. Mulți dintre noi iubesc să mănânce și să gătească, motiv pentru care ne-am dezvoltat obiceiul de a mânca în timp ce ne uităm la o emisiune TV sau citim blogul nostru preferat. Acest obicei de a mânca în exces te poate transforma cu ușurință într-o persoană obeză, ceea ce duce la multe probleme de sănătate.
Balonarea, gazele, greața, grăsimea și un risc crescut de apariție a anumitor boli sunt toate efectele secundare ale supraalimentării sau ale mâncatului atunci când nu ți-e foame.
Pentru a evita acest lucru, trebuie să reduceți dimensiunea porțiilor, să consumați mai puține alimente procesate și să vă concentrați dieta pe alimente integrale pentru a evita supraalimentarea.

4. Primul lucru pe care îl faci dimineața este să-ți bei cafeaua.

Da, cafeaua poate fi doza ta zilnică de energie, dar este și un risc uriaș pentru sănătate dacă o bei la prima oră dimineața.
Când dormi, corpul tău tinde să se deshidrateze, iar dacă bei cafea la prima oră dimineața, acest lucru va agrava problema și te va deshidrata și mai mult. Cafeaua crește și tensiunea arterială și ritmul cardiac, iar dacă conține zahăr, crește și glicemia.
E bine să faci cafea, doar las-o deoparte câteva ore!

5. Postura ta este scăpată de sub control.

„Mușchii de bază” ai spatelui, flancurilor, pelvisului și feselor formează o legătură centrală puternică între partea superioară și cea inferioară a corpului. Mușchii de bază slabi contribuie la aplecare, ceea ce vă înclină corpul înainte și vă face să pierdeți echilibrul. Mușchii puternici ai gambei ajută, de asemenea, la menținerea stabilității în picioare.
Aplecarea excesivă poate reduce capacitatea pulmonară cu 30%.
Asigurați-vă că practicați exerciții de bază care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți postura.

6. Mult timp nu efectuați exerciții fizice.

În zilele noastre, oamenii duc un stil de viață sedentar, de multe ori oamenii stau în poziție șezând 8-10 ore pe zi (uneori chiar mai mult!).
Obezitatea, bolile de inimă, colesterolul crescut, diabetul, stresul și alte probleme de sănătate sunt legate de starea prelungită a șezutului și de lipsa exercițiilor fizice.
La femei, șederea lungă a fost asociată cu bolile coronariene, cancerul de sân, cancerul ovarian și multe alte probleme.
Încercați să includeți mersul pe jos sau orice alt exercițiu în rutina zilnică pentru a elimina orice risc de apariție a bolilor grave.

Amintește-ți că totul este în mâinile tale. Adaugă zilei tale 30-40 de minute de mers în aer curat, plânge-te mai puțin, bucură-te de lucruri mic mai mult și vei vedea cum se va schimba viața ta.

Fii fericit și sănătos!