Top 25 cele mai ciudate superstiţii băbești. Unele te vor amuza, altele te vor pune pe gânduri

Bunicuțelor le place să spună că tinerii din ziua de astăzi sunt mare deștepți, dar de fapt ei nu cunosc regulile elementare. Iată ce cred ele că ar trebui să cunoaştem:

1. Dacă dormiți cu capul spre nord – acest fapt vorbește despre sănătate, vise bune etc.

– dacă cu capul la sud – somnolență, iritabilitate, pierderea culorii feţei etc.

– nu se poate de dormit la vest – multe boli.

2. Pentru ca tinerii însurăţei să aibă o viață bună, este recomandabil să se pună frunze de dafin și frunze de scoruş în pantofii lor în noaptea dinaintea nunții. Înainte de a alege copacul de scoruş, trebuie să vă placă crengile, altfel vor exista nenorociri. Dimineața, scoateți frunza de dafin și o crenguță de scoruş, iar când o aruncați – cereți iertare de la ele.

3. Pentru a restabili armonia în familie, trebuie să faci o echibană: din șapte căţei de usturoi, șapte frunze de dafin (atrage oamenii), câteva crenguţe de stejar (longevitate), trifoi (împotriva vrăjitoriei și diavolilor), rozmarin (împotriva bolii și magiei negre), frasin (protejează de șerpi și vrăjitori), scoruş (aduce fericirea casei). Puteți adăuga alte plante magice.

4. Nu pierdeți verigheta și n-o dați nimănui. În caz de pierdere – divorț, și dacă o dați cuiva – partenerul te va schimba.

5. Nu împrumutaţi bani sau daţi ceva în ziua de luni, pentru că în timpul săptămânii veți avea pierderi, iar cel care a împrumutat va avea o săptămână bună.

6. Pe lucrurile aruncate, duhul cel rău se aşează, hainele trebuie să fie în cuier.

7. În timpul menstruației, o femeie nu trebuie să facă mâncare, deoarece există o transmitere puternică a bolilor în ambele direcții. Să trateze alte persoane tot nu trebuie. În acest moment este bine să bea ceai din tei, mesteacăn, salcie.

8. Celui decedat să i se pună pieptene în mormânt și, în general, tot ceea de ce are nevoie sau ce-i place. Dacă nu se face la timp, atunci trebuie să îngropați în mormânt în orice moment sau să dăruiţi celor săraci.

9. Ar trebui să mergeți la biserică fără ace, astfel încât energia spirituală să curgă bine.

10. Părul și unghiile tăiate nu se aruncă, trebuie îngropate. Încercați să împiedicați altcineva să se pieptene în casă, părul altora trage energie spre proprietar.

11. Este posibil să ghiciți şi la domino, și numai marți și joi. Domino este ghicitul în stele. Pentru a ghici trebuie să fie un set de domino-uri alb-negru.

12. Cine s-a împlicat în spiritism – planetele nu iartă – spiritul este bolnav.

13. În apartament nu ar trebui să existe pânze de păianjen, în special păianjenii negri (în ei se reîncarnează sufletul unui magician negru). Pânza de păianjen- prezența unui duh rău într-o casă. Este necesar să strângeţi pânza de păianjen cu o crenguță de salcie și aruncați-o afară din casă. Păianjenii nu trebuie uciși, dar luaţi şi aruncaţi din apartament.

14. Infertilitatea – purtați lenjerie de corp ( ajută la tot). Creșteți un ficus în dormitor, aveți grijă de el ca de un copil. Înainte de Crăciun, puneți o lumânare care ar arde până dimineața și rugați Fecioara Maria să vă dea un copil.

15. O femeie însărcinată nu trebuie să poarte fuste deasupra genunchilor- va naşte un copil bolnav. Fuste să poarte numai sub genunchi.

16. Când gătiți, ar trebui să turnați prima lingură într-o farfurie și să lăsați alături o lingură de lemn până seara. Aceasta este mâncarea pentru ființele astrale și pentru spiriduşi.

17. „Tatăl nostru” are putere dacă este citit de 7 ori sau de 108 ori.

– Când mergeţi la biserică, cereți iertare de la Dumnezeu înainte de a intra, după ce ați pășit – priviți în jur, cumpărați 40 de lumânări, puneți lumânările pentru toată lumea pe care o țineți minte, ultima lumânare o puneţi pentru Maica Domnului. Lumânările rămase aduceţi-le acasă, una dintre ele o puneţi pe fereastră pentru a arde până la capăt. Aprindeți o altă lumânare, o treceți dincolo de prag și mergeți din colțul din stânga în sus prin ușă, apoi intrați în cameră și faceți la fel. Stingeți lumânarea doar cu degetele sau cu o cruce. Să curățați ușile în felul dat necesită săptămânal.

18. Puteți curăţa locul (citiți rugăciunile de curățire) și apoi puneți bolnavii acolo în timpul zilei. Acest loc va fi, de asemenea vindecător.

19. Vineri – ziua diavolului, și noaptea la fel. Nimic nu trebuie să începi a face – nu va fi cu noroc.

20. După ce ne trezim, trebuie să ne spălăm imediat mâinile, pentru că atunci când dormim, un spirit impur se apropie de mâinile noastre și este încă acolo. Fața trebuie spălată fără a atinge ochii. Când te speli, trebuie să-ţi concentrezi gândurile asupra senzației de prospețime pe care o dă apa și să spui: “Fie ca dragostea lui Dumnezeu să-mi lumineze fața, și în timp ce îmi spăl fața naturală să fie spălată şi fața mea spirituală în numele nemuririi, iubirii şi înțelepciunii veșnice, în care noi trăim și existăm. Fie ca această apă să mă curățe de toate impuritățile”.

21. Mișcările rapide vă scot din echilibru, duc la confuzie, care se va manifesta chiar și pe fața voastră. La nivelul eteric, particulele sunt conectate foarte ușor și această ordine nu trebuie perturbată.

22. Dacă rămâneți în pat pentru o lungă perioadă de timp, drumul spre complicațiile mentale este pavat.

23. Ridicaţi-vă din pat cu fața spre cameră și călcaţi mai întâi cu piciorul drept. Astfel, ziua va trece liniștită.

24. Trebuie să te culci cu cel puțin un minut înainte de miezul nopții. Altfel, te culci cu diavolul.

25. Cămașa de noapte ar trebui să fie cu mâneci care acoperă zona umărului (protecția față de ființele nocturne). Dimineața ar trebui sa vă spălaţi mâinile împreună cu umerii.

Să credeți sau nu în aceste semne e alegerea dvs.!

Întotdeauna rămâneți frumoşi și unici, credeți în voi și în puterea voastră!