Top 10 cele mai sănătoase alimente din lume! Asigură-te că sunt prezente pe masa ta!

Nu întotdeauna gustos înseamnă sănătos!

Am adunat pentru tine un Top – 10 cele mai sănătoase alimente din lume. Apropo, această listă într-un format mai extins a fost publicată cu ceva timp în urmă de Asociația Europeană a Nutriționiștilor. Așadar, dacă îți dorești să afli ce trebuie să mănânci ca să aduci beneficii organismului și în același timp să savurezi și gustul alimentelor, atunci acest articol este pentru tine!

10.Uleiul de măsline

Acesta are o influență benefică asupra stomacului și a întregului sistem digestiv. Acesta reprezinta sursa cea mai bogată de grăsimi mononesaturate. Uleiul de măsline este un suc natural care păstrează gustul, aroma, vitaminele și proprietățile curative ale măslinelor.

9.Usturoiul

La fel ca și peștele, usturoiul nu necesită o prezentare deosebită, căci fiecare cunoaște proprietățile sale benefice. Acesta întărește sistemul imunitar, reglează nivelul zahărului în sânge, contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejându-l în același timp.

8.Ouăle de găină

Mulți experți în nutriție recomandă să mâncăm cel puțin 5-6 ouă pe săptămână, iar unii chiar ne sfătuie să le consumăm zilnic. Ouăle sunt o sursă bogată de proteine, în plus, acestea sunt un obstacol în calea îmbătrânirii rapide.

7.Avocado

Acest fruct nu este prea popular, ținând cont de preț și accesibilitate, cu toate acestea, gustul precum și celelalte calități întrec orice altă mâncare. Fiind bogat în vitamine și alte elemente nutritive, avocado întărește sistemul cardio-vascular, duce la stoparea creșterii și dezvoltării celulelor canceroase.

6.Brocoli

Este o legumă incredibil de sănătoasă, care este recomandată atât oamenilor bătrâni, femeilor însărcinate și copiilor, precum și celor care au grijă de sănătatea și regimul alimentar.

5.Peștele și fructele de mare

După cum am menționat mai sus, este inutil să repetăm cât de benefic este peștele pentru sănătatea organismului, căci deja toți știu totul! Mâncați pește și fiți sănătoși!

4.Strugurii

Îndeosebi, strugurii de culoare întunecată. Aceștia au un efect excepțional asupra vaselor sanguine, prevenind apariția bolilor de inimă. Plus la toate, consumul de struguri poate fi o profilaxie foarte bună împotriva cancerului.

3.Kiwi

Locul bine meritat în această listă îl ocupă și kiwi. Acest fruct gustos conține o cantitate foarte mare de vitamine C, E și A, iar în semințe se găsesc acizii grași – incredibil de necesari pentru organism. Înafară de asta, kiwi are o influență benefică asupra oaselor.

2.Terciul de ovăz

Unul din cele mai sănătoase alimente este terciul de ovăz. Acest aliment reprezintă o adevărată comoară de vitamine, proteine și fibre. Fulgii de ovăz au un efect extrem de pozitiv asupra organismului, de aceea specialiștii ne încurajează să îi consumăm cât mai des.

1.Roșiile

Pe locul 1 în acest top se află roșiile! Anume aceste legume obișnuite ocupă locul de frunte după cantitatea de proprietăți benefice asupra organismului în lume. Roșiile proaspete conțin licopen și betacaroten, fitonutrienți care joacă un rol important în prevenirea bolilor canceroase și a bolilor de inimă.