Toate femeile trebuie să citească asta! E despre adevărata noastră valoare

O femeie speriată, care se îndoiește de sine și e plină de complexe, este o femeie comodă și controlabilă.

Am întâlnit foarte rar femei cu adevărat încrezătoare. Ca să fie clar, nu încrezute, cu un ego cât ele de mare, ci femei care se apreciază, care se respectă.

O astfel de femeie nu va depune eforturi ca să atragă atenția celor din jur și să placă tuturor. Ea nu va concura cu alte femei, mai ales pentru atenția bărbaților. Ea își va asculta mai degrabă vocea interioară, decât sfaturile dintr-o revistă. Lângă o astfel de femeie vei simți un adevărat respect, care va fi neapărat reciproc.

Din păcate, trăim într-o lume în care majoritatea femeilor nu se simt bine în propriul corp. Nu se consideră valoroase, care își caută doar neajunsuri în înfățișare.

Există atât de multe concepții despre cum ar trebui să fie femeia perfectă. Primim recomandări din toate părțile cum trebuie să fim mame, soții ideale.

Astfel ne aliniem unor standarde de frumusețe, de comportament, ne comparăm unele cu altele și ne ajustăm ca să corespundem unor norme impuse.

Noi, femeile, uităm de natura noastră. Cel mai grav, este că în loc să cooperăm, să ne respectăm reciproc și să fim empatice, noi intrăm într-o concurență continuă și ne întreținem fricile comune.

Moda nu înseamnă să fii tu însuți, moda înseamnă să te asemeni cu ceilalți.

Noi singure, ne insuflăm anumite stereotipuri, cum ar fi: E groaznic să îmbătrânești! E rușine să nu fii căsătorită după 30 de ani! E inacceptabil să cântărești mai mult de 50 – 60 – 70 de kg. Lista nu are sfârșit…

Femeia plină de complexe, frici și neîncredere este o femeie comodă și controlabilă. Iată de ce să fim așa cum suntem nu este cool, iar acest lucru le permite: soțului, familiei, societății să ne manipuleze. Astfel ni se amintește tot timpul despre imperfecțiunea noastră, fapt care ne face să ne simțim vinovate.

Poate e timpul să ne reevaluăm adevărata valoare? Să facem asbtracție de stereotipuri și prejudecăți. Poate e timpul să fim noi înșine și să nu mai suferim din cauza că nu putem slăbi, nu putem să ne cumpărăm lucruri scumpe sau nu avem trăsăturile perfecte?

E timpul să fim noi înșine, fericite…