Te-ai gândit vreodată că unii oameni te evită? 6 motive pentru care oamenii nu te plac cu adevărat

Recent, modul de gândire al oamenilor s-a schimbat în bine în ceea ce privește deschiderea opiniilor lor spre nou. Dar acum, starea de spirit și emoțiile majorității oamenilor depind de ceea ce cred alții. La urma urmei, oamenii trăiesc în societate și sunt foarte dependenți de alți oameni. Toată lumea vrea să fie plăcută de ceilalți, își dorește aprobarea, aprecierea și acceptarea celorlalți.

Toată lumea caută prieteni și aliați la școală, la serviciu, la evenimente sociale.
Dar există anumite comportamente care altora nu le plac.

1. Ești plictisitor

E greu de acceptat. Dar doar pentru că doare nu înseamnă că nu este adevărat.
Ați participat vreodată la o petrecere sau o întâlnire în care ți-a fost dificil să inițiezi o conversație sau să vorbești cu cineva mai mult de câteva minute?
Sau ai descoperit că conversațiile tale sunt mereu pe același subiect?
Sau ești genul de persoană care doar zâmbește și dă din cap în mijlocul unei conversații furtunoase și nu poate spune nimic interesant?
Crezi că ai doar „alte interese” sau „sunt oamenii greșiți” și…

Dar nu. Nu sunt ei. Ești tu.
Aveți un număr limitat de subiecte de conversație și nici nu ești foarte vesel.

2. Lăudarea modestă

Te-ai simțit vreodată că cineva te-a displacut brusc după ce te-ai criticat? Ei bine, poate ei au crezut că tu te lauzi și deghizezi lauda în autocritică. Comportamentul de a masca ceva impresionant în autocritică este cunoscut sub numele de lăudare modestă sau umilă. Lăudarea modestă tinde să-i îndepărteze pe majoritatea oamenilor.
Așadar, sfat: încercați întotdeauna să fiți cât mai sincer posibil, mai ales când vorbiți despre punctele forte și punctele slabe. Nu încercați să deghizați unul dintre punctele voastre forte ca pe o slăbiciune.

3. Ești prea bun

Dacă ați auzit vreodată pe cineva spunându-vă „prea drăguț” sau “prea bun”, poate doriți să citiți asta. Pentru că, cel mai probabil, oamenii cred despre tine că ești fără coloană vertebrală. Și sunt prea politicoși să spună asta.
Cum să-ți dai seama că ești „prea bun”?

Te sacrifici în mod constant. Cel mai adesea, te jertfești pentru familia sau persoana iubită. Părerea ta nu contează atunci când decizi unde să mergi în vacanță. Aproape că nu cumperi niciodată nimic bun pentru tine – toți banii merg spre alții.
Însuși gândul la conflict te supără. Nu începi niciodată să te cerți cu prietenii tăi, ți-e frică chiar să-ți împărtășești părerea dacă aceasta diferă de părerea altora.
Sacrificiul de sine, evitarea conflictului… nu sunt aceste valori nobile? De ce nu le plac oamenilor? Este pentru că nu arăți respect față de tine.
De ce ar trebui să te respecte alții dacă tu însuți nu găsești timpul și energia pentru a face ceva doar pentru tine!

4. Zâmbești rar

Ești o persoană care nu zâmbește de obicei sau îi este greu să zâmbească? Cercetările au arătat că zâmbetul are un impact uriaș asupra cât de atractiv ești, chiar mai mult decât poziția deschisă a corpului. Motivul principal este că atunci când alți oameni te văd zâmbind, se simt bine. Așa că încearcă să zâmbești oricând poți și oricând vrei. Desigur, nu te forța să zâmbești când nu ai deloc chef, pentru că zâmbetul tău va fi perceput ca fals și va avea efectul opus.

5. Critica constantă a deciziilor altora

Urăști când oamenii îți critică deciziile? Oamenii experimentează aceeași reacție atunci când le critici deciziile. Deci, dacă critici în mod constant deciziile oamenilor, există șanse mari să nu te placă. Așa că încercați să nu criticați deciziile oamenilor. Dacă vă împărtășesc opiniile, încercați să puneți întrebări pentru a înțelege alegerile lor, în loc să vă împingeți opinia. Amintiți-vă că oamenii caută aprobare, apreciere și acceptare, așa că încercați să fiți simpatic cu deciziile altora.

6. Suprimarea sau imitarea emoțiilor tale

Ai dificultăți în a-ți exprima ceea ce simți cu adevărat față de ceilalți? Sunteți de acord cu ceva cu care nu sunteți de acord, doar pentru a evita conflictul? Dacă da, acest comportament poate determina pe alții să te displacă. Acest lucru se datorează faptului că oamenii simt lipsa de sinceritate. Potrivit unui studiu realizat de psihologi, persoanele care își suprimă emoțiile sunt percepute ca fiind mai puțin plăcute și mai nesigure. Când oamenii descoperă că cineva își ascunde emoțiile, ei pot interpreta acest lucru ca dezinteres.
Există multe motive pentru care oamenii ar putea să nu te placă. Poți arăta amuzant, mirosi amuzant, poți vorbi amuzant. Este posibil ca oamenii să nu te placă din multe motive. Dar este important să reții că ar trebui să-ți trăiești viața pentru tine și să nu faci ceva ce nu-ți place doar pentru că te va face mai asemănător celorlalți.

Dar este mai probabil să fii fericit dacă alții te plac, așa că concentrează-te pe lucrurile pe care le poți schimba. Întotdeauna este bine să te îmbunătățești, să te schimbi și să evoluezi. Și dacă nu, e în regulă și asta.
Fi fericit!