Tăcerea este de aur: 4 lucruri care categoric nu trebuie spuse colegilor despre tine

Îți petreci o treime din viață la serviciu. În acest moment, ești departe de familie, de prieteni și de persoana iubită. Din această cauză, femeile fac adesea aceeași greșeală – încep să spună colegilor prea multe despre ele însele. Apoi, apar surprize și nedumerire, pentru că femeia care a fost deschisă cu colegii săi, ajunge să fie bârfită.

Deci, de ce apar atâtea probleme din cauza sincerității? Se pare că colegii îți ascultă întotdeauna cu mare atenție poveștile despre tine, manifestând un interes serios pentru viața ta personală. Doar că multor oameni le place să bârfească pe la spate. Dar, de fapt, toată lumea este interesată doar de viața lor personală și de propriile probleme, în timp ce succesele și problemele altcuiva nu pot decât să provoace invidie sau sentimentul opus – bucurie.

Este imposibil de prezis consecințele unei sincerități excesive cu echipa! Deci merită să ne deschidem sufletul? Sunt unele lucruri care nu ar trebui împărtășite deloc.

Ce nu ar trebui să le spui colegilor de muncă

Pentru a evita posibile probleme, nu împărtăși niciodată informații cu colegii despre următoarele lucruri…

1. Despre viața personală
Femeile singure și cele care au reușit deja să divorțeze de soții lor nu vor face decât să te invidieze. Chiar și cei care sunt căsătoriți de mult timp pot experimenta sentimente asemănătoare invidiei dacă viața ta personală este mai intensă și mai interesantă. Apropo, informațiile pot fi distorsionate prin răspândirea unor bârfe urâte despre tine, iar într-o zi riști să afli că rezolvi probleme personale în timpul programului de lucru, în timp ce colegii lucrează pentru tine.

2. Despre planurile tale de viitor
Acest lucru se aplică atât vieții personale, cât și muncii. Povestind colegilor planurile de viitor, riști să auzi multe despre tine. Tot ceea ce ai spus poate fi distorsionat și înfrumusețat. De exemplu, ai de gând să spui că vrei să-ți cumperi un apartament peste 3 ani, iar în echipă poate exista un zvon că fie ești necinstit, fie îți vei schimba în curând locul de muncă, pentru că această firmă nu plătește suficient pentru a-ți permite să economisești bani pentru apartament.

3. Despre vacanțe și weekenduri
Nu împărtăși informații despre cum îți petreci weekendurile și vacanțele. Orice vei spune, vei fi invidiat. Chiar dacă ți-ai petrecut întreaga vacanță pe canapea uitându-te la emisiuni TV, există cineva pentru care acesta este visul suprem și te va invidia. Din păcate, majoritatea oamenilor sunt foarte invidioși din fire.

4. Despre prezența veniturilor suplimentare
Nu vorbi despre faptul că primești venituri suplimentare. La început, te vor invidia din adâncul inimii, iar apoi vor începe să spună că lucrezi prea prost, pentru că această muncă nu este singurul și principalul tău venit. Colegii pot decide că nu-ți este deloc frică să-ți pierzi locul de muncă, când de fapt acest lucru poate să nu fie adevărat.

Deci, toate experiențele și emoțiile personale trebuie să fie păstrate pentru tine. Colegii nu ar trebui să știe despre temerile tale, pentru ca ulterior să nu le poată folosi împotriva ta.

Dar ce subiecte sunt atunci acceptabile de discutat cu colegii? Încearcă să vorbești despre ceva neutru, cum ar fi vremea, știrile sau menține conversațiile pe care le au alți colegi, dar ai mare grijă la exprimarea opiniilor personale. Evită subiectele de religie și politică, pentru că nu se știe în ce se poate dezvolta discuția.

Și ia aminte: cu cât alții știu mai puțin despre tine, cu atât va avea mai mult succes nu numai viața ta personală, ci și cariera ta!