Ce se va întâmpla, dacă vei renunța la pâine? Vezi cele 8 motive importante

În acest articol vom vorbi despre consecințele excesului de pâine. Norma zilnică de pâine este de 100-200 gr. de pâine pe zi. Consumul de pâine în exces poate duce la următoarele dereglări în organism.

În ultimul timp dietele fără pâine sunt tot mai valorificate de populație. Atât oamenii simpli, cât și nutriționiștii afirmă că dacă scoți pâinea din alimentație, pielea arată mai sănătoase, scapi de kilogramele în plus și ești plin de energie.

Nu vorbim despre pâinea integrală și nici de cea făcută din secară, fulgi de ovăz sau tărâțe. Un astfel de produs este benefic pentru organism. Dar nu putem spune același lucru despre pâinea albă. În secolul al XX-lea, făina a început să fie produsă în mod industrial și calitatea sa a scăzut semnificativ. Prin urmare, recomandăm cu insistență să refuzați pâinea albă coaptă din făină de calitate superioară. De ce este bine să renunți la astfel de pâine află în acest articol.

1.Este un produs inutil.

Inițial, boabele de grâu sunt bogate în vitamine. Dar toate substanțele nutritive dispar în procesul de prelucrare a cerealelor și transformarea lor în făină albă. Această făină conține maxim 30% dintre vitaminele utile, care după 2 săptămâni de la producere, nu mai sunt active. Și care este termenul de valabilitate al făinii? În jur de 12 luni, nu? Din ea și se face pâinea preferată de mulți dintre noi, care, de fapt, este făcută din pulbere albă inutilă, numită făină de calitate superioară.

2.Nu are gust. 

Recunoașteți că pâinea albă nu are gust? Dar tocmai din acest motiv este preferată de mulți oameni, pentru că nu se amestecă gusturile când consumați carne, supă și brânză. Puțini înțeleg că pâinea fără gust nu are nimic benefic în ea.

3.Este toxică.

În lumea modernă, grâul este cultivat pe scară largă. Pentru a fi crescut în cantitățile cerute de piață, acesta este cultivat cu ajutorul pesticidelor și tratat cu diverși produși chimici. Pentru a face făina albă, producătorii folosesc substanțe precum peroxidul de benzoil, sulfați de sodiu și de calciu, dar și dioxid de clor. Ar trebui să specificați întotdeauna dacă pâinea este făcută din făina rafinată sau organică. Dacă răspunsul va fi „rafinată”, atunci mai bine lăsați acea pâine pe raft.

4.Apar erupții pe piele.

Erupțiile pe piele sunt cel mai adesea rezultatul unei reacții la glutenul conținut în pâine. Glutenul practic nu este excretat din organism și este depus pe pereții intestinului, dăunându-le. În timp, funcția de absorbție a nutrienților de către intestine este perturbată. Prin urmare, înainte de a merge la cosmetician din nou, examinați-vă dieta.

5.Probleme digestive.

Și din nou glutenul este vinovat: el încalcă integritatea celulelor din intestin și crează o serie de probleme cu sistemul digestiv. Pâinea integrală conține un element foarte important pentru corpul uman – fibre. Acestea practic nu există în produsele din făină de calitate superioară. Numai 5-6 felii de pâine integrală zilnic vă oferă o porția necesară de fibre. Dacă doriți să obțineți această rată din legume și fructe, va trebui să mâncați 14 mere, 21 morcovi, 25 de roșii sau 2,3 kg de castraveți.

6.Îmbătrânirea prematură.

Consumând alimente în care nu există vitamine necesare, organismul nostru nu-și poate menține prospețimea și tinerețea. De aceea, iubitorii de făină arată de obicei mai în vârstă decât sunt.

7.Creează dependența.

Pâinea este un drog ușor. Făina elimină uimitor de repede zahărul în sânge și, ca rezultat, se mărește insulina în organism. Ai mâncat doar o felie de pâine și nivelul de zahăr a crescut rapid, iar apoi acesta a scăzut la fel de repede – și acum te simți obosit și din nou vrei să mănânci carbohidrați rapizi pentru a fi energic. Un astfel de salt al nivelului zahărului din sânge poate duce chiar la diabet.

8.Excesul de greutate și obezitatea.

Peste 70% dintre persoanele care exclud pâinea din alimentație slăbesc chiar după primele două săptămâni de la excludere. În 100 g de făină de cel mai înalt grad se conțin numai 0,6 grame de fibră. Pâinea are un indice glicemic chiar mai mare decât cel al batoanelor de ciocolată. Și amidonul conținut în produsele de panificație ajunge rapid în tractul digestiv și intră în sânge sub formă de glucoză. Aceasta înseamnă că veți simți din nou și din nou foametea.

Fiți atenți și studiați întotdeauna compoziția produsului pe care îl cumpărați.