Sunt momente în viață când nu ai de la cine cere un sfat

Sunt momente dificile în viața fiecărui om când nu au de la cine cere un sfat, deși avem nevoie de acesta. Nu pentru că nu există nimeni în jur sau că nimeni nu ar fi dispus să ne ajute, dar pentru că simțim că trăim în lumi paralele, că avem interese diferite și credem că nu vom fi înțeleși de cei din jurul nostru.

Avem senzația că ne-am adâncit în probleme noastre, iar cei care privesc de la suprafață nu ne pot ajuta și toate cuvintele lor nu mai sunt nimic altceva decât opinia subiectivă a unor observatori din afară.

Potrivit psihologilor, în aceste momente trebuie să privim în interiorul nostru, acolo vom găsi răspunsul la toate întrebările și îndrumarea pentru a lua anumite decizii. Totodată, trebuie să fim responsabili pentru orice decizie a noastră și să ne învățăm să facem față furtunilor interne.

Mulți încearcă să evite acest moment. Se căsătoresc cu cei care le spun mereu ce să facă și cum să acționeze sau prietenesc cu cei care îi vor aprecia întotdeauna „corect” și „pozitiv”. Astfel oamenii sunt „legați” de cei care își asumă responsabilitatea pentru ei înșiși, își pierd libertatea și individualitatea și așa își trăiesc întreaga viață.

Dar când ești responsabil de viața ta, uneori ți se pare că faci totul greșit și sigur se va găsi cineva să-ți reproșeze anumite lucruri. Nu pentru că ceva este într-adevăr greșit, ci pentru că alții o fac diferit, pentru că nimeni nu va face un lucru exact ca tine. Pentru că aceasta este doar calea voastră. Pentru că fiecare om este un teritoriu necunoscut cu o busolă internă și independentă…