Strategia anti-îmbătrânire: Tunsoarea potrivită și schimbările pe care ți le poate aduce ea!

La o anumită vârstă, fiecare femeie ajunge la propriul ei „cocon al aspectului exterior”. Se obișnuiește să facă machiajul și coafura de rutină. Ceea ce ține de coafură, femeilor de vârstă înaintată le este foarte dificil să se hotărască la schimbări radicale.

De regulă, rămânem fidele aceluiaș tip de coafură din mai multe motive: fie că suntem încrezute că ne prinde bine, fie că ne este comod să o aranjăm rapid, fie că nu avem destulă încredere în abilitățile și gusturile stilistului. Coafura reprezintă o parte importantă a întregului look. Așadar, e timpul să te decizi să îți înlocuiești cocul strâns cu o tunsoare mai stilată, pentru a te transforma într-o altă femeie, absolut fermecătoare prin frumusețea ei!

În cele mai multe cazuri, anume tunsoarea scurtă se potrivește cel mai mult femeilor de vârstă medie și înaintată, deoarece odată cu transformările ce au loc în organism, părul devine mai fin, mai predispus la rupere. De asemenea, își pierde din volum și elasticitate, din această cauză părul lung se privește plictisitor și neatrăgător.

Să luăm un exemplu concret, pentru a ne clarifica la acest capitol. Coafurile doamnei Hillary Clinton:

Primul lucru, pe care ar trebui să îl stabilești pentru sine, este dacă nu a venit încă timpul să renunți pentru totdeauna la părul pieptănat și strâns la spate? După cum am menționat, odată cu vârsta părul își pierde din densitate. Părul strâns la spate, fără breton și bucle lejere, trădează toate neajunsurile pielii feței și a gâtului, în plus, mărește vizual fruntea. Iar o frunte lată, la vârsta ta, nu este tocmai ceea ce îți dorești să demonstrezi tuturor.

Așadar, în aceste imagini, Hillary poartă părul pieptănat peste cap:

Aici, coafura pare doar puțin schimbată, însă, de fapt, apariția bretonului care avantajează ovalul feței, aduce schimbări de întinerire a feței:

Desigur, atunci când își fac o tunsoare, doamnele trebuie să ia în considerare că anumite opțiuni se potrivesc doar persoanelor tinere, iar cu vârsta, acestea arată ciudat și hazliu.

Se pare că cele mai potrivite tunsori sunt cele testate în timp, și anume cele clasice de tip bob, bob-carre:

Linii stricte, neglijență minimă, culori clare, lungime medie sau scurtă. Tunsoarea carre pe lungimea medie se privește feminin și rafinat, de aceea, este potrivită atât pentru o aranjare de zi cu zi, cât și pentru una de seară. Dacă îți dorești ca tunsoarea să arate proaspătă și deosebită, atunci optează pentru un carre asimetric.

Un efect foarte bun de anti-îmbătrânire le au mijloacele care conferă strălucire părului. Femeile cu vârsta înaintată trebuie să le utilizeze neapărat. Părul neted, plin de viață și strălucitor te va ajuta cu ușurință să arăți mult mai tânără:

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât părul trebuie să devină mai deschis la culoare. Din păcate, brunetele nu sunt întotdeauna pregătite să renunțe la culoarea lor deosebită și optează pentru culoarea neagră a părului chiar și după 45 de ani. Nu există nimic mai iluzoriu, decât convingerea că părul negru te va ajuta să arăți mai tânără.

Culoarea neagră accentuează toate imperfecțiunile conturului feței și scoate în evidență toate modificările legate de vârstă.

Iată încă un exemplu reușit, când puțină culoare face ca fața să arate mai tânără și mai fresh:

Culoarea părului este foarte importantă în strategia anti-îmbătrânire. Nu experimenta, lasă aceste bucurii adolescenților!

O tunsoare stilată și executată perfect pentru femeile 50+ poate face minuni. Cu ajutorul ei vei putea rămâne seducătoare și frumoasă la orice vârstă!