Știi cum să te speli corect pe cap: Iată 10 reguli extrem de utile de la specialiști

Aproximativ 40 la sută dintre femei se spală pe cap zilnic și petrec în medie 23 de minute pe zi, în fața oglinzii, coafându-se. În timp ce mai mult de jumătate se plâng că au un păr rar și fragil. Cât de justificat este acest timp acordat îngrijirii părului? Poate ne spălăm greșit și din această cauză suntem nevoite să facem asta zilnic?

Iată 10 recomandări de la specialiști despre modul corect de a ne spăla pe cap:

1.Piaptănă părul înainte să-l speli

Înainte de a te spăla, piaptănă părul pentru a elimina orice rest rămas de la produsele de styling pe care le-ai folosit când te-ai coafat (fixativ, spumă). Mai mult, acest obicei va preveni și căderea părului.

2.Folosește cantitatea de șampon potrivită

Distribuie cu atenție șamponul pe părul umed, în așa fel încât să ajungă pe toată lungimea firului de păr, dar în special la rădăcini. Dacă ai părul scurt sau mediu, este suficient să folosești o cantitate de mărimea unei nuci. Dacă ai părul mai lung, dublează cantitatea de șampon.

3.Insistă pe scalp

Cel mai bun mod de șamponare este de la rădăcini către vârfuri.  Părul apropiat de scalp este mai tânar, și, inevitabil, este mai uleios, în timp ce vârfurile se vor usca, fiind cele mai fragile părți ale părului.

4.De câte ori aplici șampon?

Șamponul trebuie aplicat de 2 ori. De fiecare dată, e indicat să-l lași cam un minut să acționeze, apoi să clătești. Ideal ar fi să folosești 2 șampoane. Prima șamponare are rolul de a curăța firul de păr, iar a doua hrănește părul cu vitamine și îi redă strălucirea.

5.Alege șampoane blânde

Evită surfactanții anionici puternici care usucă părul, deshidratează scalpul, produc iritații și reacții alergice. Daca ai ști că sunt aceleași substanțe care se folosesc în soluțiile pentru degresarea motoarelor de mașină, ai mai folosi respectivul șampon? Verifică eticheta și vezi să nu găsești cei mai agresivi surfactanți anionici:  SLS (Sodium lauryl sulfate) și ALS (Ammonium lauryl sulfate).

6.Ce faci daca ai părul lung?

Dacă ai părul mai lung de umeri, protejează-ți vârfurile fragile prin aplicarea unei cantități mici de balsam, înainte să-l umezești.  Această practică o să-ți facă parul mătăsos și strălucitor.

7.Când trebuie să te speli cu apă rece?

Stiliștii spun că este important ca ultima clătire a părului să se facă cu apă rece. În felul acesta foliculii de păr se închid, firele nu mai cad, nu se mai rup și se reduce umezeala din ele.

8.Clătește-ți părul cu oțet

De doua ori pe an, înainte să aplici șampon, clătește părul cu oțet. Această metodă îți ajută părul să arate mai lucios și mai curat, fiind și un bun remediu pentru matreață. Folosește o parte de oțet (de preferat de mere) la 3 părți de apă caldă, iar apoi clătește și spală ca de obicei.

9.Desfă șuvițele cu degetele, nu cu peria de păr

Acesta este ultimul pas în spălarea corectă a părului. Evită să folosești peria pe părul  proaspăt spălat, căci este foarte fragil și se poate rupe cu ușurință. În schimb, folosește-ți degetele sau un pieptene cu dinți rari pentru a descurca părul.

10.Cât de frecvent trebuie să te speli pe cap?

O spălare corectă ar trebui să aibă loc la 3-4 zile. Când te speli pe cap în fiecare zi, privezi scalpul de uleiuri esențiale și determini glandele sebacee să devină hiperactive. Specialiștii spun că nici persoanele cu păr gras nu ar trebui să apeleze la șamponarea zilnică, întrucât își pot agrava problema. Acum cu siguranță vei avea un păr frumos și curat, fără să te speli zilnic pe cap.

Dacă ți-a fost utilă informația, te rog să ne susții cu un like sau cu un comentariu. Toate bune!