Stabilește-ți obiective: 10 pași simpli care te vor ajuta să-ți schimbi viața spre bine în 6 luni

Să-ți schimbi viața într-o zi, o săptămână sau chiar o lună este practic imposibil. Cu toate acestea, o poți face în 6 luni. Trebuie doar să fii consecvent și să te miști constant în direcția dorită.

10 pași care te vor ajuta să-ți schimbi viața spre bine în 6 luni

1. Stabilește-ți 4 obiective
Stabilește-ți câte un obiectiv în patru domenii ale vieții tale: sănătate, finanțe, carieră și auto-îmbunătățire.

De exemplu, în finanțe, vei putea stabili obiectivul de a construi un airbag sau de a plăti o datorie.

Sănătate: Slăbește câteva kilograme, mănâncă alimente sănătoase, începe să mergi regulat la sală.

Carieră: dezvoltă abilități profesionale, găsește modalități de a te realiza la munca.

Auto-îmbunătățirea este un concept larg. De exemplu, îți poți stabili un obiectiv de a călători, de a învăța o abilitate sau de a citi un anumit număr de cărți.

2. Evaluează starea actuală a lucrurilor
Ce se întâmplă cu finanțele tale? Cum sunt aranjate lucrurile la locul de muncă? Ce poți spune despre starea ta fizică și psihică? Ce aptitudini ai?

Gândește-te ce resurse ai la dispoziție pentru a accelera atingerea obiectivelor tale.

3. Elaborează un plan
Acum poți trece la planificare. Fă un plan pentru următoarele 6 luni. Ce etape trebuie să depășești pentru a-ți îndeplini obiectivele? Care este intervalul de timp pentru fiecare etapă? Ce trebuie să faci în fiecare dintre ele?

4. Află ce obiceiuri te pot ajuta să reușești
Nu uita: calitatea vieții și realizările tale depind de obiceiurile pe care le urmezi în fiecare zi. Prin urmare, dacă vrei să-ți schimbi viața, începe să introduci în ea obiceiurile potrivite.

5. Stabilește-ți obiective pe termen scurt
Obiectivele pe care le-ai stabilit la primul punct sunt globale și, de regulă, găsirea unei abordări a unor astfel de obiective este destul de dificilă. Pentru a începe să le implementezi, trebuie să împarți fiecare obiectiv mare într-o serie de obiective pe termen scurt.

De exemplu, dacă vrei să fii în formă, atunci scopul pentru viitorul apropiat este să te înscrii într-un club de fitness sau să înveți mai multe despre alimentația sănătoasă. Apoi vei putea stabili obiective legate de performanța sportivă.

6. Acționează
Poți face planuri la nesfârșit, dar nu vei obține niciun rezultat până nu începi să acționezi. Începe să-ți atingi obiectivele pe termen scurt.

7. Ține un jurnal
Alocă 10 minute în fiecare zi pentru a-ți scrie gândurile despre munca pe care ai făcut-o. Enumeră ce ai făcut și ce nu.

8. Apreciază munca depusă
Cum poți evalua munca depusă? Ești mulțumit de rezultate? Ai vreo idee cum îți poți îmbunătăți eficiența?

9. Învață să fii flexibil
Este posibil ca planul inițial să nu fie pe deplin realizabil în practică, așa că fii pregătit pentru faptul că în timpul procesului vor fi necesare modificări. Poate vei găsi o modalitate de a schimba fluxul de lucru și de a atinge un nou nivel de productivitate.

10. Asigură-te că ajungi până la capăt
Principalul lucru pe care trebuie să-l faci este să nu te oprești niciodată din drumul tău. Nu renunța și asigură-te că ajungi până la capăt.