Stabilește-ți 3-4 obiective în fiecare zi și atinge-le: 10 obiceiuri care te vor ajuta să revii la viață

Nu te gândi la cum te poți schimba, doar începe cu puțin. Suntem siguri că oricine își poate forma obiceiul potrivit. Cu toate acestea, există o condiție: trebuie să existe un motiv întemeiat pentru aceasta, iar 99% din cazuri constă în suferință personală, tristețe și resentimente. La un moment dat, nu mai poți suporta comportamentul tău actual și decizi că este timpul să schimbi ceva.

În acest articol, îți vom spune cum să ieși treptat din disperare și să te întorci la viața normală – în perioada în care te-ai simțit fericit.

1. Fă exerciții fizice de 3 ori pe săptămână
Acestea oferă multe beneficii: întăresc oasele, te ajută să câștigi masă musculară și să ai o siluetă de invidiat.

2. Stabilește-ți 3-4 obiective în fiecare zi și atinge-le
Aceasta este una dintre cele mai bune strategii de productivitate: toată lumea știe că concentrarea pe un anumit obiectiv aduce rezultate specifice. Dar pentru asta va trebui să înveți să limitezi numărul de treburi.

Prin urmare, stabilește-ți obiective extrem de precise și clare pe care vrei să le atingi – în fiecare zi, săptămână și an. Lucrează zilnic la 3-4 sarcini majore (și minore) care te vor aduce mai aproape de obiectivele săptămânale și anuale.

3. Citește 60 de minute pe zi
Știu deja ce ai de gând să spui: „Sunt prea ocupat să citesc” sau poate pur și simplu nu-ți place să faci asta. Citirea este necesară pentru cunoștințele tale, cu siguranță știi deja acest lucru. În plus, citirea dezvoltă abilitățile de gândire și chiar de scris.

4. Dormi 7-8 ore noaptea
Indiferent ce lucruri importante te așteaptă mâine, nu îți sacrifica niciodată somnul. Dacă dormi puțin, nu vei fi productiv și vei fi doar obosit. Majoritatea oamenilor au nevoie de mai mult timp pentru odihnă, iar dacă nu ai prerogativa să-ți anulezi programările de dimineață, culcă-te devreme.

5. Plimbă-te 30 de minute pe zi
Dacă nu găsești timp pentru o simplă plimbare de seară, atunci nu ai absolut niciun control asupra propriei vieți. Plimbarea face bine sănătății și îți amplifică toate sentimentele. Poți să te plimbi singur sau în companie cu cineva vorbind despre lucruri interesante.

6. Practică postul intermitent
Nu mânca nimic după cină și sari peste micul dejun, asta înseamnă să postești 15-16 ore în fiecare zi. Postul intermitent are un efect pozitiv asupra sănătății.

Acesta te face să te simți mai bine și să arăți mai bine. Nu mânca alimente nesănătoase, acordă preferință celor sănătoase cu valoare nutritivă mare. La prima masă include o mulțime de grăsimi nesaturate și proteine. De asemenea, cu acest program de alimentație, poți mânca orice vrei fără să te îngrași.

Cel mai important, asigură-te că consumi cantitatea de calorii de care corpul tău are nevoie (o medie de 2.000 pentru femei și 2.500 pentru bărbați) și asigură-te că medicul tău nu va fi împotriva unei astfel de diete.

7. Trăiește în momentul prezent
Suntem atât de preocupați de viitor, de visele, obiectivele și ambițiile noastre, încât uităm să ne bucurăm de momentul prezent. Nu vei fi fericit dacă vei fi blocat pentru totdeauna în așteptarea viitorului. Așa că găsește ceva care să te aducă înapoi la momentul prezent.

8. Oferă bunătate și dragoste
Suntem zgârciți de bunătate și dragoste, de parcă acestea ar fi resurse de neînlocuit. Dar acest lucru nu este adevărat, dragostea este nelimitată și nu se termină niciodată, poți să oferi cât vrei, dar ego-ul ne împiedică să facem asta: mereu vrem ceva în schimb.

Încearcă să-ți împărtășești bunătatea și dragostea în fiecare zi. Amintește-ți că deții o cantitate nelimitată de aceste sentimente. Nu-ți face griji că se vor epuiza într-o zi. Acest lucru nu se va întâmpla.

9. Ține un jurnal
Acest lucru te va ajuta să te concentrezi pe ceea ce este cu adevărat important și să renunți la ceea ce nu este. Jurnalul este o modalitate excelentă de a-ți dezvolta mentalitatea și de a deveni o persoană mai bună, iar cel mai important lucru este să nu îi lași pe alții să-ți citească jurnalul, este ceva personal.

10. Economisește
Economisește 30% din venit pentru viitor. Dacă nu poți economisi atât de mult, economisește 10%. Economisirea nu se referă la cât de mult economisești, ci cât de des faci acest lucru.