Simplu, dar cu gust: 20 de Idei de amenajare pentru un dormitor – capodoperă!

Dormitorul este un spațiu extrem de important în casa fiecărei persoane, fiind destinat odihnei și relaxării, este refugiul de neliniștea și stresul cotidian, este camera menită visării și răgazului.

Dacă dormitorul nu este amenajat potrivit personalității tale, a-i putea să nu te simți destul de bine și confortabil în el. Pentru a-ți asigura starea de liniște și confort, te poți inspira din selecția noastră de idei de amenajare. Decorul dormitorului trebuie să coincidă nu numai cu gusturile și preferințele tale, ci și cu maniera în care te relaxezi și te destinzi.

Nu este necesar să cheltuiești sume exagerate pentru a obține o încăpere primitoare și comodă, în care să-ți facă plăcere să te retragi la sfârșitul zilei.

Pentru a te bucura de un stil odihnitor, optează pentru culori relaxante, naturale și calde: crem, bej, bleu sau nuanțe pastelate.

Dacă îți plac culorile aprinse în mod deosebit, alege un singur element – un perete, de exemplu, pe care să-l decorezi într-o astfel de nuanță.

Alegând culoarea dominantă, gândește-te și la accentele secundare, dar și la modul în care va arăta acea nuanță pe pereți.

În amenajarea dormitorului, regula de bază de care trebuie să ții cont este simplitatea! Această înseamnă puțin mobilier, puține elemente de decor și o paletă de culori mai reduse.

În alegerea mobilierului trebuie să ții cont în primul rând de spațiul disponibil – dacă plasezi multe piese într-o încăpere mică, aceasta va arăta foarte îngrămădită. La fel de important este să fii atent la modul în care așezi mobila – simetria este soluția ideală!

La fel de importantă este și poziția patului în dormitor, atât pentru calitatea somnului, cât și pentru aspectul general al camerei.

Ideal ar fi ca toate piesele de mobilier să aparțină aceluiași stil sau, cel puțin, să fie confecționate din același material.

Dormitorul nu trebuie să fie o cameră confortabilă, dar impersonală. Dimpotrivă, ar trebui să poarte cât mai mult amprenta celor care locuiesc în casă.