Secretul tinereții de la istoricul de modă Alexander Vasiliev

Guru în modă, istoric, scriitor, lector, profesor, colector, optimist… Alexander Vasiliev poate fi caracterizat cu oricare dintre aceste cuvinte, toate corespund adevărului și reflectă cu acuratețe esența acestuia.

A învățat profesia de istoric de artă, istoric de modă, scriitor, prezentator, profesor, decorator de interior și designer de scenă.

În 1982 a plecat la Paris, unde a lucrat ca decorator în teatre și a studiat la „Școala de la Luvru”.

În prezent, predă în patru limbi la mai multe universități și colegii din întreaga lume. În capitala Federației Ruse conduce Academia de Modă și este inițiatorul, și profesorul principal al cursului educațional la Școala de Modă de la Moscova.

Vasiliev este autorul cărților „Eu sunt la modă astăzi”, „Études le mode et stil”, „Destinul modei”, „Frumusețea în exil”, „Moda rusă. 150 de ani în fotografii”, „Paris-Moscova”.

Cărțile sale nu sunt doar despre istoria modei și a stilului, dar oferă și gânduri despre viață, despre natura lucrurilor, problemele de educație, despre frumusețea exterioară, și cea interioară.

Vă împărtășim secretul tinereții veșnice, pe care Alexander Vasiliev îl oferă cititorilor săi.

„Am trăit mult timp în Franța. Și am învățat un adevăr, de la care mulți oameni fug fără să vrea. Acesta sună aproximativ așa: memento mori – nu uitați de moarte. Știu că nimeni nu vrea să se gândească la asta, toată lumea crede că va trăi veșnic. Prin urmare, trebuie să trăim cu grijă fiecare zi, avem un contor sălbatic care ne numără timpul. Am o prietenă în Paris, Xenia Tripolitova, are 97 de ani. Ea conduce o mașină, se plimbă cu bicicleta, mănâncă carne, bea bere și vin roșu. Ea spune: „Eu îmi prelungesc viața”.”

Niciodată să nu spuneți: „Sunt bătrână, viața mea s-a terminat”, faceți ceea ce vă place, astfel încât la bătrânețe să aveți de ce vă aminti, nu doar că ați așteptat să fiți fericit, că s-au certat vecinii, că v-ați îmbolnăvit și alte lucruri banale, cărora le dăm prea mare importanță.