Scriitoarea Helen Keller: „Viața este o succesiune de lecții care trebuie trăite pentru a fi înțelese”

Când te-ai născut, nimeni nu ți-a dat o listă cu instrucțiuni despre cum să trăiești. Vă oferim 8 reguli, scrise inițial în limba sanscrită, limba indiană veche, care vă vor simplifica viața.

Aceste reguli nu sunt porunci, dar pot fi aplicate de fiecare dintre noi.

1.Fiecăruia ne-a fost dăruit câte un corp. Ne place sau nu, nu putem trăi fără el.

2.Viața este o lecție continuă și în fiecare zi ne oferă posibilitatea de a învăța ceva nou.

3.Nu există greșeli, sunt doar lecții. Calea spre înțelepciune este o serie de experimente, încercări și erori. Și iertarea nu este numai de natură divină, ci este și un fel de „datorie emoțională”.

4.Lecția se repetă până când nu o înveți. Orice lucru care ni se pare că este o problemă, o provocare sau o frustrare interioară, de fapt este doar o lecție. Aceasta se repetă până când o înțelegi și o asimilezi. Conștientizarea și capacitatea de a vă schimba sunt semne că urmați această regulă. Tu ești responsabil pentru soarta ta și pentru ceea ce ți se întâmplă.

5.Lecțiile nu se termină niciodată. În timp ce suntem în viață, lecții noi vom învăța mereu. Respectați „ritmul vieții” și nu vă împotriviți acestuia. Trebuie să vă recunoașteți slăbiciunile și să fiți suficient de flexibil pentru a vă adapta noilor circumstanțe.

6.Alți oameni sunt reflecția voastră. Îți place sau nu îți place la ceilalți ceea ce îți place sau nu îți place la tine. Fiți răbdători, acceptații pe alții așa cum sunt, căutați să vă cunoașteți pe sine și să vă înțelegeți.

7.Tu decizi cum să trăiești. Pentru asta aveți tot de ce aveți nevoie. Și de tine depinde cum îți folosești abilitățile. Fii responsabil pentru viața ta. Învață să renunți la ceea ce nu poți schimba și nu vă supărați din cauza la ceea ce se întâmplă.

8.Toate răspunsurile sunt înăuntrul tău. Credeți în instinctul și simțul interior, fie că este vorba de o șoaptă sau de o inspirație.