Scapă de lucrurile inutile: 10 obiceiuri simple care îți vor îmbunătăți viața

Iată o listă de 10 obiceiuri absolut simple, care nu vor necesita un efort mare din partea ta pentru a fi implementate, dar care, în același timp, îți vor schimba viața spre bine.

1. Fă-ți planuri

Deși la moment nu știm ce se poate întâmpla într-un an, o lună, o săptămână sau chiar mâine, oricum este necesar să îți faci planuri pentru a face subconștientul să înțeleagă că există ceva stabil în această lume. Scrie într-un jurnal sau în notițe la telefon, toate lucrurile pe care intenționezi să le faci pentru ziua respectivă.

Chiar dacă este vorba de: spălatul vaselor, ștergerea mesei, aranjarea patului, spălatul pe dinți și alte lucruri obișnuite. Când bifezi ceea ce ai făcut deja, subconștientul tău va aprecia ca fiind succes, ceea ce înseamnă că stima de sine va crește, iar nivelul de stres va scădea.

2. Cere ajutor când ai nevoie și primește-l când îți este oferit

Toți tindem să fim independenți, dar uneori, trebuie să recunoaștem că avem nevoie de ajutor. Să ceri ajutor este ceva normal și nu trebuie să-ți fie rușine, iar dacă ai nevoie de ajutor și cineva se oferă singur să ți-l ofere, atunci acceptă-l și mulțumește-i persoanei în cauză.

3. Fă ceva ce îți va ridica dispoziția chiar în acest moment

E foarte simplu: pornește muzica și dansează, fă exerciții de respirație, roagă-te, cântă, meditează, aleargă, plimbă-te, fă ceea ce îți place. Este important să faci asta în fiecare zi, fără a te eschiva. Fă-ți un program și stabilește-ți un obiectiv pentru a face ceva de pe lista ta în fiecare zi. Scopul este de a face acest lucru 28 de zile la rând. În acest timp, va deveni un obicei și îți vei îmbunătăți starea de spirit.

4. Scapă de lucrurile inutile

Scapă de lucrurile care nu le folosești, le poți vinde sau dărui altcuiva. Este important să nu ai acasă lucruri pe care nu le-ai folosit de mai mult de un an.

Toate fotografiile și documentele de hârtie pot fi scanate și stocate pe hard disk-uri sau stocate în cloud. Nu ai nevoie de albume groase și prăfuite din anii 2000.

Scapă de tot ce nu te face fericit. Fă ordine în casă, în gînduri și în viață.

5. Nu urmări constant știrile

În mod ideal, cel puțin o dată pe săptămână timp de o zi nu urmări știrile.

Dar dacă nu poți face acest lucru încă, fă-o de 1-2 ori pe zi timp de o oră și petrece acest timp cât mai productiv posibil. Stai pe canapea cu copiii, joacă-te cu ei, vorbește cu familia ta despre toate lucrurile importante – practica regulată a acestui lucru îți va oferi rezultate pe care nici nu ți le poți imagina acum! Doar începe să o faci.

6. Mergi pe jos

Urcă scările în loc să mergi cu ascensorul, mergi 1-2 stații pe jos în loc să folosești transportul public. Dacă ai de ales să stai într-o cafenea cu un prieten/prietenă sau să discutați în timp ce vă plimbați, atunci alege a doua variantă.

Scopul aici nu este de a crește activitatea fizică (acest lucru se va întâmpla implicit), ci mai degrabă de a introduce un nou obicei în viața ta obișnuită și de a obține noi emoții și senzații.

7. Fii recunoscător

Este ușor să mulțumești pentru cadourile primite, pentru ajutor, pentru susținere și pentru lucrurile frumoase care ți se întâmplă, dar, este mult mai greu să fii recunoscător pentru ceva care te face iritat, supărat și trist.

Ia aminte, că toți oamenii din viața ta te învață ceva. Fii recunoscător pentru asta.

Fiecare persoană care te conduce la emoții negative este profesorul tău karmic. Mulțumește-i că ți-a evidențiat slăbiciunile.

Persoanele dragi sunt, în general, cele mai bune oglinzi. Ele reflectă ceea ce nu observăm în noi înșine.

Fii recunoscător vieții pentru tot.

8. Mănâncă conștient

Stabilește-ți un obiectiv – să faci totul în mod conștient, în special când mănânci.

Așează frumos masa, chiar dacă ești singur acasa și nimeni în afară de tine nu o va vedea. Nu porni televizorul și nu sta pe telefon în timp ce mănânci – atunci toate senzațiile de gust trec pe lângă tine.

Savurează fiecare bucățică. În primul rând, vei fi surprins de momentul când vei conștientiza că ești sătul.

În al doilea rând, vei înțelege că nu este primordial să mănânci orice, dar că mâncarea ar trebui să fie cât mai gustoasă și cât mai benefică.

9. Odihnește-te

Mulți oameni sunt atât de aprofundați în muncă, încât cu greu își găsesc timp să se odihnească.

Însă, în primul rând, nimeni nu va câștiga toți banii, iar în al doilea rând, sănătatea este mult mai scumpă. Echilibrează-ți programul de lucru, altfel pur și simplu vei fi epuizat complet.

10. Fii mereu fericit

Credem că fericirea este ceea ce vom obține într-o zi dacă vom munci din greu, dar nu este deloc așa. Permite-ți să fii fericit în fiecare zi, în fiecare minut, în fiecare moment și nu “cândva”, atunci viața ta se va schimba cu siguranță!