Scapă de ele! 8 obiceiuri care te condamnă la sărăcie veșnică

Toată lumea vrea să se îmbogățească, dar doar cineva reușește să-și atingă obiectivele, în timp ce cineva trăiește cu pretenții față de lume și nemulțumire față de sine. În acest articol îți vom relata ce obiceiuri trag oamenii în jos și îi împiedică să se apropie de venitul dorit.

1. Obiceiul de a economisi pe tot

Mintea unui potențial sărac include o obsesie dureroasă de a economisi pe tot. Strălucirea ochilor la vederea unor lucruri frumoase în magazine, teama de a da bacșiș chelnerului sau de a împrumuta bani unui prieten bun îți sunt familiare? Această manie de a economisi bani elimină stimulentul de a câștiga mai mult. Economisirea totală nu este un panaceu pentru sărăcie, ci un indicator că o persoană nu știe să-și distribuie corect veniturile și cheltuielile.

2. Obiceiul de a trăi monoton

Muncă de rutină de zi cu zi, un șef nu prea plăcut, colegi neorganizați și venituri stabile, sună cunoscut? Te gândești “ei și ce?”, în schimb în fiecare lună ai bani în buzunar. De ce să te concediezi, dacă nu este totul chiar atât de rău. Persoanele cu o astfel de mentalitate le este frică să părăsească un loc de muncă plictisitor și să găsească ceva mai potrivit pentru ei înșiși. Amenințarea de a rămâne fără nimic îi privează complet pe „săraci” de ambiții și aspirații pentru o viață mai bună.

3. Obiceiul de a invidia

Contabilul unui alt departament a fost promovat, iar tu deja construiești o relație cauză-efect a ceea ce s-a întâmplat? Obiceiul de a te compara cu ceilalți și de a-i invidia nu va duce la nimic bun. Mai degrabă, gândește-te la ce poți face în următoarele două luni pentru a-ți îmbunătăți performanța la locul de muncă și a fi promovat.

4. Obiceiul de a te autocompătimi

Autocompătimirea toxică îl provoacă pe „săracul” tău interior să sufere și să aibă pretenții la viața nefericită. În plus, oamenilor nu le plac plângătorii, care dau vina pe întreaga lume pentru eșecurile lor. Recunoaște-ți greșelile și mergi mai departe fără a te lega de realizările altora.

5. Obiceiul de a face ceea ce nu-ți place

O persoană care nu-și iubește meseria va găsi un milion de scuze pentru care încă nu a obținut succes. Munca ar trebui să fie făcută din plăcere, deoarece cum altfel să te trezești dimineața cu dorința de a merge la birou. Trebuie să începi cu pași mici, spre exemplu, poți să obții un loc de muncă ca stagiar la o companie la care visezi de mult timp sau să încerci să obții profit din hobby-ul tău.

6. Obiceiul de a nu ieși din zona de confort

Momentul potrivit nu va veni niciodată dacă nu există nici un efort și măcar o acțiune pentru nivelul așteptat de venit. Promovarea nu se face de la sine, iar munca perfectă nu bate singură la ușă. Caută, urmărește site-uri cu posturi vacante, cunoaște oameni noi care te pot recomanda pentru o poziție tentantă, principalul lucru este să nu stai nemișcat.

7. Obiceiul de a evalua succesul în bani

Dacă asociezi fericirea doar cu valorile materiale, bine ai venit în clubul „sărăciei genetice”. Adesea, din copilărie, părinții impun o părere despre egalitatea succesului cu o mașină scumpă sau o casă mare. O familie puternică, armonia cu sine, susținerea prietenilor – aceasta este o adevărată realizare, care va deveni baza pentru alte realizări mari.

8. Obiceiul de a face lucrurile ca alții

Uneori, această dorință de a corespunde cu noile tendințe ale modei ajunge până la absurd. Oamenii iau împrumuturi pentru nunți fastuoase, mașini, telefoane și alte gadgeturi pentru a le arăta vecinilor și cunoștințelor cât sunt de înstăriți. Dacă toate aceste lucruri nu aduc fericire și nicio plăcere, atunci de ce ai nevoie de ele? Cel mai adesea, un lucru de calitate poate fi cumpărat mult mai ieftin, iar un eveniment important poate fi sărbătorit doar cu rudele.