Săpunul de rufe ieftin și eficient: 17 situații în care te poate salva

Deși, în prezent există o varietate mare de produse chimice de uz casnic, săpunul de rufe rămâne unul dintre cele mai vândute. Produsele se bucură de interesul cumpărăturilor deoarece este folosit nu numai pentru combaterea germenilor și a bacteriilor, dar și în multe alte situații.

Vedeți mai jos 17 situați în care te poate salva săpunul de rufe.

1.Dacă treci cu săpun de rufe peste micile zgârieturi, tăieturi sau răni de pe corp, vei reduce în mod semnificativ riscul unii infecții și acestea se vor vindeca mult mai rapid.

2.Pentru a evita o vânătaie după o căzătură, puteți aplica gheață din frigider sau puteți unge locul cu săpun de rufe.

3.Săpunul de rufe omoară virușii și bacteriile. Îl puteți folosi la dezinfectarea locuinței și a hainelor.

4.Unii chirurgi își spală mâinile înainte și după operații cu săpun de rufe. Aceștia spun că chiar și în cazul unor leziuni în timpul intervenției riscul infectării este minim.

5.Dacă ai un abces, amestecă săpun de rufe cu ceapă tocată și o lingură de zahăr, pune peste noapte pe zona infectată, iar dimineața vei vedea cum problema a trecut.

6.Dacă suferi de ciupercă la picioare, spală zonele afectate cu săpun, lasă-le să se usuce și după unge-le cu iod.

7.Pentru a evita iritarea pielii după ras sau epilat este suficientă să treci pe suprafața pielii cu săpun de rufe.

8.Săpunul de rufe este un bun dezinfectant pentru articolele de igienă personală: pieptene, burete pentru baie, periuțe de machiaj etc. Experții recomandă efectuarea unei astfel de proceduri cel puțin o dată la 3 luni.

9.Este util să îți speli părul cu săpun de rufe de câteva ori pe lună, după spălare acesta trebuie clătit cu o soluție care conține suc de lămâie sau oțet. Părul va deveni mătăsos, firele se vor îngroșa și vei scăpa de mătreața.

10.Cu săpun de rufe poți scăpa de roșeață și de acnee. Răzuiește o bucată de săpun, amestecă-l cu un pic de apă caldă și tamponează zona afectată. După aceasta clătește pielea cu apă caldă și apoi cu apă rece, efectul nu va întârzia să apară.

11.Dacă te confrunți cu călcâie sau genunchi crăpați îți poți rezolva problema cu săpun de rufe. În 2 litri de apă, adaugă o linguriță de sodă de mâncare și o linguriță de săpun de rufe răzuit și spală zonele cu probleme.

12.Este recomandat să faci baie cel puțin de 2 ori pe săptămână folosind săpun de rufe – astfel încât pielea să rămână mereu tânăra. După spălare este necesar să hidratați pielea cu o cremă pentru bebeluși.

13.Dacă suferi de probleme în cavitatea bucală, puteți dezinfecta periuța de dinți cu săpun de rufe.

14.Săpunul de rufe ajută și la tratarea edemelor.

15.Săpunul și apa de ploaie te vor salva pentru totdeauna de căderea părului. Ar trebui să îți speli părul de 2 ori pe săptămână cu aceste „ingrediente”, iar rezultatul te va încânta.

16.Pentru un peeling facial în condiții de casă trebuie să răzuiești o bucată de săpun și să-l amesteci cu apă, apoi să îți tamponezi fața cu această soluție. Astfel, pielea va rămâne curată și catifelată.

17.Dacă speli locul arsurii cu săpun de rufe, vei observa că nu se vor forma bule cu lichid și va dispărea roșeața.