Salvează acest articol și recitește-l de fiecare dată când te îneci în gânduri negative

Lasă timpul să-ți răspundă la toate întrebările. Când încerci să faci asta în locul lui, te încurci și te dezamăgești și mai mult.

1.Viața noastră e destul de complicată

Chiar și cei mai prosperi și faimoși oameni se confruntă cu necazuri. Văzându-i la televizor sau în afișe, ne apucă invidia și ne zicem în sinea noastră „Uite cât de norocoși sunt, au de toate și tot se plâng.”

Reține – noi cu toții suferim. Ceea ce ne deosebește unii de alții este că unii se vaicără mereu, iar alții își ascund durerea.

2.Cu toții ne dezamăgim în unii oameni

Trăim dezamăgiri profunde când ne trădează cel mai bun prieten sau partenerul de viață ne părăsește fără explicații. În astfel de momente credem că viața se întoarce împotriva noastră și că nu mai trebuie să avem încredere în nimeni.

Încearcă să privești altfel aceste situații. Ia-le ca pe niște lecții de viață și gândește-te că poate e bine că acești oameni au plecat din viața ta.

3.Nu trebuie să încercăm să schimbăm trecutul

De exemplu, să ștergi din calendar ziua în care ai cunoscut persoana care te-a făcut să suferi. Trecutul este de neschimbat, nu trebuie decât să-l accepți și să mergi mai departe. Nu-l duce ca pe o piatră grea. Eliberează-te.

4.Cel mai rău lucru pe care îl putem face pentru noi înșine este să rămânem blocați pe presupuneri și speculații

Sunt un fel de jocuri ale minții care ne otrăvesc viața. Cineva nu s-a salutat cu tine? Primul gând va fi că e supărat pe tine sau crede că i-ai făcut ceva… Nu gândi cele mai groaznice scenarii. Trăiește în prezent. Lasă timpul să-ți răspundă la întrebări.

5.Faptul că a plecat ceva frumos din viața noatră, nu înseamnă că n-o să mai vină ceva la fel de frumos

Viața este mișcare, progres, evoluție. Este o consecutivitate de momente frumoase și momente urâte. Imortant este să știi să te concentrezi mai bine pe momentele bune și să depășești mai ușor situațiile dificile.

6.Chiar și atunci când credem că mai rău de atât nu se poate, trebuie să fim recunoscători

Fii recunoscător în fiecare zi, cel puțin pentru faptul că te-ai trezit dimineața sănătos. Dacă e să te concentrezi pe lucrurile bune și să le enumeri în fiecare zi cu recunoștință, vei rămâne foarte surprins de cât de frumoasă este viața ta. Aceasta este cea mai bună metodă de a alunga momentele negative pe plan secundar.

7.Totul și dintr-odată se întâmplă doar în filme și povești

Unele lucruri au nevoie de timp. Poate fi vorba despre luni sau chiar ani. Faptul că nu ai reușit să obții rezultate imediat nu înseamnă că nu vei reuși mai târziu. Secretul succesului constă în combinația dintre muncă și răbdare.