Puțină grăsime nu strică! De ce nu se recomandă ca după 40 de ani să fii slabă!

Menopauza este un eveniment deosebit în viața femeii. Odată cu ea începe un șir întreg de schimbări în organism. De cele mai multe ori, reprezentantele genului feminin se plâng de schimbările ce țin de greutatea corpului.

Modul de viață și alimentarea rămân aceleași, însă kilogramele încep să se adauge. Unele femei preferă să nu facă nimic și adaugă și mai mult în greutate.

Altele decid să se ocupe de siluetă, țin diete, practică sportul – totul, pentru a scăpa de grăsimea atât de neplăcută.

Să fii slab acum e la modă. În societatea modernă există un stereotip răspândit: doar omul slab poate fi considerat frumos și sănătos. În realitate, însă, este o înșelăciune. În urma unei asemenea abordări au de suferit de cele mai multe ori femeile de vârstă medie.

Adaosul de kilograme în timpul menopauzei – este un porces firesc. Iată de ce!

1.Îmbătrânirea este un proces inevitabil

Îmbătrânirea reprezintă o parte a planului naturii ce vizează organismul uman. Ridurile sunt doar una din schimbările ce se petrec cu noi. Cu vârsta îmbătrânesc și organele interne, încetinesc procesele din organism.

Chiar și femeia, care își poate permite cele mai scumpe remedii și proceduri cosmetologice nu va reuși să evite îmbătrânirea.

O influență puternică asupra corpului feminin o are schimbarea echilibrului hormonal, și anume scăderea nivelului de progesteron și estrogen. Acestea afectează calitatea somnului, dispoziția, pot provoca aritmie, bufeuri și alte simptome individuale.

2.O cantitate moderată de grăsime în organism este importantă pentru sănătatea femeii

La vârsta când se instalează menopauza, ovarele reduc producerea de estrogen. Organismul încearcă să compenseze neajunsul acestui hormon din țesutul de grăsime. Trebuie să înțelegem că acest fenomen este o normă în această perioadă a vieții!

3.Lipsa cantității necesare de grăsime duce la insuficiența de estrogen în organismul femeii

Fără această rezervă de grăsime, organismul nu va primi cantitatea necesară de estrogen în perioada menopauzei. Asta va duce inevitabil la îmbătrânire mai rapidă.

Insuficiența de estrogen mărește riscul apariției bolilor de inimă, tulburări de memorie, oasele devin mai fragile, pielea își pierde elasticitatea. Schimbările care apar odată cu menopauza sunt absolut naturale și nu trebuie să lupți cu ele.

Învață să îți iubești corpul în orice stare și formă. Bucură-te de sine și fii fericită, asta îți va aduce sănătate și împlinire!