Puterea dimineții: Iată de ce oamenii de succes se trezesc la ora 5:00!

Atunci când duci un mod de viață hiperactiv, îți poate părea că nu îți ajunge timp în decursul zilei. Cu toate acestea, cheia spre îmbunătățirea productivității poate fi utilizarea orelor matinale.

Președintele rețelei Starbucks, Michel Haas, deja de 15 ani are obiceiul de a se trezi la ora 4:30 dimineața, pentru a se ocupa de afaceri. Gretchen Rubin, autorul renumit de proiecte, se trezește la 6 dimineața și lucrează o oră înainte de a se trezi întreaga familie. Expertul în time – management, Lora Vanderkam, accentuează în cartea sa ”Before Breakfast”: pentru a avea o afacere de succes, trebuie să înveți să te ridici devreme din pat din mai multe motive.

De ce este important să te trezești devreme?

Concentrare. Ziua fiecărui om ocupat este plină de sarcini și probleme, de aceea dimineața este cel mai productiv și liniștit moment, pentru a te ocupa de lucrurile, care necesită brainstorming și singurătate.

Puterea voinței. Dimineața creierul nostru este mult mai activ decât în decursul zilei și se observă o claritate a conștiinței, astfel, lucrurile se rezolvă mai repede și mai calitativ.

Energie pozitivă. Anume în orele matinale se creează dispoziția care ne va însoți întreaga zi. De aceea, trezindu-te mai devreme și rezolvând toate problemele, vei continua ziua fiind satisfăcut și mulțumit de rezultate și succesele obținute.

Cum să înveți să te trezești la 5 dimineața?

1.Agenda timpului. Unul din motivele, pentru care oamenii nu iubesc să se trezească dimineața devreme este că merg la culcare prea târziu. Agenda timpului îți va permite să stabilești, cât de productiv utilizezi timpul în decursul zilei.

2.Dimineața perfectă. Trebuie să îți imaginezi, ce ai face, dacă ai avea câteva ore în plus în fiecare zi. Ai merge să te antrenezi? Ai citi un ziar? Acest lucru creează un stimul excelent, îndeosebi pentru cei, care au o afacere.

3.Planificarea orelor matinale. Pentru a învăța să te trezești devreme, este important să te pregătești pentru sarcinile de dimineață de cu seară. De exemplu, dacă planifici să mergi la alergat, pregătește-ți hainele și încălțămintea potrivită.

4.Înlocuirea treptată a obiceiurilor. Dacă ești obișnuit să te trezești la 7:30, atunci nu este cazul să-ți pui deșteptătorul la 5:00 dimineața, pentru că cu siguranță îl vei deconecta și te vei culca înapoi. Începe să te trezești cu 10 minute mai devreme decât în zilele anterioare, pentru a intra în noul regim treptat.

Foarte curând vei observa că ești mulțumit de rezultate și de productivitatea ta. Datorită acestui obicei vei reuși să obții multe succese în afaceri.