Puterea dimineții: de ce oamenii de succes se trezesc la ora 4:00

Atunci când ai un mod super activ de viață, s-ar părea că ziua e prea mică pentru a reuși totul. Cheia succesului în acest caz poate fi utilizarea orelor matinale.

Michelle Gass, directorul rețelei Starbucks, deja de 15 ani se trezește în fiecare dimineață la 4:30.  Gretchen Rubin, autor popular al diferitor proiecte, se trezește la 6:00 și lucrează o oră înainte ca familia sa să se trezească.

Experta în managementul timpului Laura Vanderkam, în cartea sa „Înainte de dejun” subliniază că pentru a conduce o afacere profitabilă e nevoie să ne trezim de dimineață.

De ce?

Concentrare. Ziua unei persoane ocupate se umple foarte repede cu activități, de aceea dimineața este cea mai liniștită și productivă parte a zilei, pentru a realiza sarciniele importante în singurătate și cu maximă concentrare.

Putere de voință. Dimineața activitatea cerebrală este cea mai intensă, iar conștientul este curat, de aceea cele mai importante probleme pot fi rezolvate cel mai rapid anume în prima jumătate a zilei.

Energie pozitivă. Anume primele ore dau tonul întregii zile. Prin urmare, trezindu-ne mai devreme și făcând tot ce ne-am planificat, vom simți o ușurare și o satisfacție mult mai mare.

Nu-ți imaginezi cum ai putea să te trezești mai devreme? Te ajutăm noi să înveți să te trezești la 5 dimineața.

1.Jurnalul timpului. O cauză a trezitului dificil de dimineață este, bineînțeles, culcatul târziu. Un jurnal al timpului te va ajuta să monitorizezi cât de eficient gestionezi timpul pe parcursul zilei. Mulți dintre noi vor descoperi că irosesc o grămadă de timp pe activități inutile.

2.Dimineața perfectă. Imaginează-ți ce ai face dacă ai avea câteva ore în plus în fiecare zi. Ai face un antrenament de sport? Ai citi un ziar întreg în loc să te uiți fugitiv la câteva titluri de știri? Descoperă că vei avea timp pentru toate astea.

3.Planificarea orelor matinale. Pentru a învăța să te trezești de dimineață, e nevoie să te pregătești bine seara. De exemplu, dacă ai decis să alergi de dimineață, ar trebui să-ți pregătești hainele de sport în ajun.

4.Înlocuirea treptată a obiceiurilor. Dacă ești obișnuit să te trezești la 7:30, nu trebuie dintr-o dată să îți setezi alarma la 5:00. În fiecare zi redu câte 10 minute din somnul tău matinal, așa vei trece mult mai ușor la un nou regim.