Puterea autosugestiei: În fiecare zi, închide ochii pentru 10 minute și spune-ți aceste cuvinte!

În fiecare zi, timp de 10 minute, închide ochii și insuflă-ți gânduri constructive și pozitive!

Spune-ți: „Fiecare celulă a organismului meu se însănătoșește, se curăță și se renaște. Sângele meu curge ușor și liber, este curat și sănătos. Creierul meu funcționează excelent. Cu fiecare zi, eu devin tot mai sănătos, mai tânăr, mai puternic. Pe zi ce trece mă simt tot mai bine.” Dacă vei crede în aceste cuvinte și le vei pronunța cu sinceritate și încredere, atunci rezultatul nu se va lăsa mult așteptat. Nu este de mirare că în Biblie se spune „La început a fost Cuvântul.” Întra-adevăr, cuvântul este începutul tuturor începuturilor. Cum ne sunt cuvintele și gândurile – așa suntem și noi. Există o lege ce ține de sănătate: „Eu mă simt așa, cum gândesc.”

Învață să faci totul cu plăcere. Atunci când mănânci, nu te gândi la cât de gustoasă este mâncarea și cum să te saturi mai repede, ci la faptul că o faci pentru că îți place. Atunci când faci exerciții fizice, gândește-te la propria satisfacție. Nu te supraîncărca, nu te forța dacă simți că nu îți dorești. Ține minte: este util doar ceea ce îți aduce plăcere. Restul se face în zadar.

Gândește-te mai des despre cum ai putea să fii mai fericit. Dar ferește-te de bucuriile false. Uneori, oamenii cred că atunci când se lăcomesc la mâncare, ei se bucură și se răsfață cu delicatese. Dar aceasta este o înșelăciune. Căci după o astfel de „bucurie”, de obicei, corpul și sufletul se simt foarte rău. Adevărata bucurie este cea care ne lasă, chiar și după un timp îndelungat, o amintire plăcută și un sentiment de satisfacție.

Învață să vezi în jurul tău oameni, cărora le este și mai rău, decât îți este ție acum. Învață să-i compătimești și să le oferi o speranță, un sprijin, un ajutor. Atunci când îi ajuți pe alții, te ajuți astfel și pe tine însuți.

Nu îți spune niciodată: „Eu nu pot” indiferent de situație, fie că e vorba de sănătate, serviciu sau activități fizice. Cu aceste cuvinte, omul își limitează foarte mult posibilitățile. Și foarte des, în spatele acestor cuvinte ne ascundem nu propria incapacitate de a face un lucru, ci numai nedorința noastră și îndoiala de sine. Dacă ți se pare că nu ești capabil să faci ceva, încearcă să nu te gândești prea mult la posibilitatea de a face sau nu acest lucru, ci mai degrabă încearcă să începi să îl faci. Vei fi surprins să descoperi că poți să faci foarte multe, mai multe decât crezi tu. Capacitățile umane aproape că nu au limite.

Reține faptul că nici succesul, nici eșecurile, nici bolile și nici sănătatea nu apar din senin, nu apar de la sine. Omul este creat din ceea, ce el a făcut sau a gândit în trecut. Din toate acestea se formează prezentul. Iar tot ce gândește, în ce crede și ce face la moment – din toate acestea se va forma viitorul.

Trebuie neapărat să crezi că te vei simți mai bine, că te vei recupera, că puterea spiritului tău va fi capabilă să reziste tuturor încercărilor. De regulă, acolo unde există credință, există și adevăr.