Pune-ți creierul în mișcare: 10 Modalități eficiente de a deveni mai inteligent!

Să îți mărești nivelul de inteligență și să îți faci creierul să lucreze productiv este mult mai ușor decât crezi. Iată câteva metode sigure care îți pot veni în ajutor!

1.Pune-ți creierul în mișcare

Reflecțiile asupra dezvoltării abilităților intelectuale esunt primul pas către atingerea scopului. Fii mai curios, studiază lucruri și domeniu noi, află cum funcționează procesele care te fascinează. Vei rămâne uimit, câte lucruri care încă nu îți sunt cunoscute te înconjoară.

Preocupă-ți creierul cu sarcini utile, treci de la rutina obișnuită la ceva ce nu ai mai făcut înainte. Obținerea noilor abilități îți va ajuta creierul să devină mai flexibil și îți va influența pozitiv activitatea mintală.

2.Citește cărți

Este demonstrat științific, că cititul îmbogățește vocabularul și bagajul de cunoștințe, de asemenea contribuie la dezvoltarea imaginației. Citind cărți, noi ne scufundăm într-o lume nouă și trăim emoții, pe care puțin probabil le-am putea simți în realitate.

Înscrie-te la o bibliotecă, obține un abonament la serviciul unde poți citi cărți online. Fă o listă de cărți pe care demult îți dorești să le citești. Stabilește-ți un obiectiv, de a citi cel puțin o carte pe lună.

3.Dă frâu liber emoțiilor

Există intelectul emoțional, care ne ajută să ne controlăm emoțiile, și intelectul rațional, care este responsabil de capacitatea noastră de gândire sistematică. De regulă, se acordă mai multă atenție inteligenței raționale, și aceasta este greșeala noastră.

Pentru a te simți confortabil nu trebuie să uiți și de partea emoțională. Nu te teme să vorbești despre ceea ce simți. Dacă ești deranjat de o situație de acasă sau de la serviciu, atunci vorbește despre acest lucru cu oamenii care te înconjoară. Soluționați problema împreună.

4.Fă totul invers

Această metodă poate părea absurdă, dar este destul de eficientă. Încearcă să te speli pe dinți nu cu acea mână, cu care o faci de obicei. Încearcă să ții mouse-ul în altă mână. Vei reuși?

Fă-i o provocare creierului și impune-l să caute soluții neașteptate. Mergi la serviciu pe alt traseu, învață să te orientezi în locurile necunoscute, discută cu prietenii tăi în limba pe care o studiezi.

5.Lasă motoarele de căutare la o parte

În fiecare zi căutăm informație și nici măcar nu ne gândim, cât de ușor obținem totul și cât de repede zboară informația din capul nostru. Doar câteva click-uri și avem toate răspunsurile la întrebările care ne frământă.

Internetul este, cu siguranță, cea mai simplă metodă de a găsi informația necesară. Dar el ne face creierul foarte lenos, căci nu mai avem nevoie să ne preocupăm de faptul, că nu cunoaștem ceva.

Încearcă pentru un timp să renunți la motoarele de căutare, traductoare automate, convertoare și calculatoare. Încearcă să faci totul în minte, să cauți răspunsul în cărți și enciclopedii, să calculezi cheltuielile cu pixul pe foaie.

6.Joacă în jocuri intelectuale

Jocurile și programele de stimulare a activității creierului sunt de obicei dezvoltate de neuropatologi și psihologi cognitivi, în mod specific, pentru a îmbunătăți activitatea diferitor părți ale creierului.

Gândește-te, cum anume ți-ai dori să îți antrenezi creierul. Vrei să-ți îmbunătățești memoria? Joacă în jocuri care te vor învăța să memorizezi diferite secvențe. Vrei să fii mai atent? Alege jocuri, în care trebuie să cauți diverse obiecte. Poți alege de sine stătător, cum să-ți antrenezi creierul.

7.Vorbește cu tine însuți

Mulți consideră acest lucru un simptom al stării psihice instabile, dar oamenii de știință au demonstrat că discuțiile cu sine stimulează activitatea creierului. Astfel înveți să sistematizezi și să simplifici informația, fapt ce te ajută să soluționezi mai eficient problemele.

Citeșe cu glas tare, rostește frământări de limbă, recită poezii sau cântă cântece. Dacă vrei să memorizezi ceva, încearcă să povestești totul de parcă a-i explica altcuiva acest lucru. Această tehnică permite să asimilezi mai bine informația nouă.

8.Învață să formulezi gândurile pe scurt

Aici îți pot fi de ajutor rețelele sociale. De exemplu, pe Twitter poți lăsa un mesaj, care nu conține mai mult de 140 de simboluri. Astfel, învățăm să ne exprimăm gândurile clar, pe scurt și la concret.

Dacă nu dorești să îți împărtășești gândurile pe rețelele sociale, atunci poți lua o foiță pe care să desenezi un cerc, apoi încearcă să îți notezi gândurile, fără a ieși din conturul cercului.

9.Studiază limbi străine

Atunci când învățăm o limbă străină, creierul nostru lucrează activ: ne antrenăm memoria, cunoscând noi cuvinte, ne antrenăm abilitățile de vorbire, încercăm să gândim într-o altă limbă.

Găsește aplicații, care te vor ajuta să studiezi o limbă străină ușor și plăcut. Nu uita să practici abilitățile de vorbire și găsește neapărat un vorbitor nativ cu care ai putea să îți încerci posibilitățile și cunoștințele.

10.Fii înconjurat de oameni deștepți

Anturajul ne influențează uneori mai mult, decât ne-am dori noi. De aceea, comunică mai des cu oameni inteligenți, de la care să poți afla lucruri noi. Lărgește-ți cercul de prieteni și cunoaște oameni care te inspiră, te ajută să crești.