Psiholog: „În cele mai grele momente trebuie să arăți bestial, acest lucru te va salva”

Anna Kiryanova este psiholog, scriitoare și prezentatoare de televiziune în Rusia. Aceasta este autoarea cărților „Renașterea celor care au murit”, „Vânătoare lui Sorni-Nai”, „Ananas în șampanie” și „Rasă noastră”. Cărțile sale și publicațiile din rețelele sociale acoperă subiecte despre momentele dificile din viață. Potrivit cititorilor, textele sale vindecă rănile spirituale, dau speranță, ajută să privești la situația obișnuită de zi cu zi dintr-un alt punct de vedere și să tragi concluziile corecte.

Potrivit lui Kiryanova, indiferent cât de rău și trist ne simțim, indiferent de ce vijelii au apărut în viața noastră, este necesar să ne arătăm bine, să ne îmbrăcăm stilat și corespunzător, dacă avem nevoie de bani, de atenție, de respect și de apreciere.

Deși acest fapt este un pic trist, dar este valabil în orice sferă de activitate: O persoană, care se îmbracă în haine vechi, are mai puțin succes.

Un psiholog a făcut un experiment. S-a îmbrăcat într-un costum costisitor și a înscenat cum i-a fost furat portofelul. Oamenii din stradă, deși nu-l cunoșteau, l-au compătimit și chiar i-au oferit bani de taxi.

A doua zi, acesta a cerut din nou ajutor pe o altă stradă aglomerată. Dar de data aceasta, el era îmbrăcat în haine uzate. Doar câțiva oameni l-au compătimit și nimeni nu i-a oferit bani.

Un muzician renumit, care primea un onorariu fabulos pentru concertele sale, a organizat un concert în metrou. Îmbrăcat într-o pereche de blugi rupți și într-un pulover vechi, puțini au fost dintre cei care l-au ascultat, iar pentru întreaga zi, violonistul a câștigat doar 32 de dolari.

Așa este societatea. Dacă aspectul nostru ne arată eșecurile și sărăcia, poziția noastră precară în viață, în cel mai bun caz, vom fi compătimiți, iar în cel mai rău caz – pur și simplu vom fi alungați, pentru că oamenii nu-i plac pe cei care le strică starea de spirit cu apariția lor.

În orice caz, trebuie să vă mențineți aparența. Totul depinde de cât de mult doriți să obțineți ceva și ce anume doriți să obțineți. Președintele SUA Donald Trump a spus într-un interviu: „Îmbrăcați-vă pentru jobul spre care tindeți, nu pentru cel la care mergeți”. Lumea nu este atât de bună față de cei săraci, din păcate, dar acest fapt ne motivează să ne ocupăm de aspectul și de demnitatea noastră.