Prețuiește oamenii care pot observa la tine aceste trei stări: O înțelepciune chineză

Lumea s-a schimbat mult. Atât de mult încât oamenii au încetat să se aprecieze unii pe alții și să fie atenți la stările sufletești ale unei persoane.

Unii oameni mențin legătura cu tine doar pentru anumite scopuri, pe departe doar pentru a comunica, din acest motiv ajung să nu te cunoască într-atât de bine, însă, există o înțelepciune chineză uimitoare care spune că cel mai valoros lucru este atenția unui om față de tine:

Citatul de mai sus se referă la lucrurile care te întristează, dar pe care nu le poți rosti cu voce tare. Iar dacă oamenii din jur și cei apropiați pot înțelege și vedea aceste emoții ascunse sub o “mască”, atunci nu numai că ar trebui să fie respectați, ci și apreciați.

Dacă cineva privește adânc în sufletul tău și încearcă cu orice preț să afle motivele pentru care ești trist și supărat, atunci îi pasă cu adevărat de tine. Principalul lucru aici este că încearcă să afle motivul și se interesează de starea ta interioară. În aceste momente sprijinul unei astfel de persoane este foarte important, fiind ca un medicament pentru tine.

E atât de grozav să ai în preajmă astfel de oameni care îți pot înțelege emoțiile și stările. Aceștia cu siguranță nu sunt simpli trecători în viața ta, dar merită să fie numiți prieteni adevărați. De aceea, trebuie să îi apreciezi și să îi respecți.