Postura regală face minuni: Iată 6 Avantaje pentru sănătatea fizică și spirituală!

„Eleganța este adesea confundată cu superficialitatea, moda, lipsa profunzimii. Este o greșeală gravă: ființele umane au nevoie de eleganță în acțiuni și în postură, deoarece acest cuvânt este sinonim cu bunul gust, curtoazia, echilibrul și armonia.” – Paulo Coelho

Postura este eleganța corpului. „Ține spatele drept” – o cerință, pe care bunicile noastre o auzeau foarte des (apoi ne aminteau despre asta și nouă). După postură, după felul în care își ține corpul, poți afla multe despre o persoană. Postura nu este ceva împietrit, ci din contra ceva viu și individual. Aceasta se schimbă nu numai cu vârsta, ci și în funcție de dimensiunea corporală, puterea musculară, starea de spirit și obiceiurile omului.

Poziția corectă a corpului influențează, de asemenea, dispoziția. Încearcă, cel puțin o dată, să mergi cu spatele drept și capul sus!

Înafară de asta, o postură corectă:

Îmbunătățește sănătatea

Nu este un secret pentru nimeni. Coloana vertebrală este fundamentul sănătății noastre. Activitatea sa influențează direct sau indirect orice sistem din organism: respirator, cardiovascular, digestiv. Poziția și funcționarea corectă a corpului sunt posibile numai atunci când coloana vertebrală este aliniată corespunzător.

Respirația devine mai profundă, diafragma funcționează cu amplitudinea completă, organele interne sunt masate, în sânge ajunge mai mult oxigen.

Face ca femeia să arate mai frumoasă și mai tânără

Poziția corectă a corpului este frumoasă în sine, dar acesta nu este singurul bonus. Îmbunătățirile în funcționarea organismului implică schimbări pozitive și în aspect. Odată cu îmbunătățirea funcției sistemului digestiv – organismul asimilează mai mulți nutrienți, vitamine și minerale.

Oferă grație mișcărilor

Dacă femeia are o postură corectă, ea se mișcă grațios. Ea merge ușor și frumos.

Orice dereglare la nivelul coloanei vertebrale se reflectă imediat în mers, mișcările brațelor, picioarelor și a capului sunt limitate. Devine dificil să întorci capul, să îți pui bijuteriile, devine dificil să dansezi și să-ți menții echilibru. Postura corectă te scapă de aceste limitări!

Înfrumusețează orice haină

Postura corectă a corpului accentuează faptul cât de bine te prind hainele purtate. Nu este un secret faptul că, odată cu vârsta, poziția corpului se schimbă, iar acest lucru este ușor vizibil de la o parte. Primul indiciu al „posturei de vârstă”: fusta sau pantalonii, care se așezau foarte bine la nivelul taliei (după senzațiile corpului) par a fi așezate deasupra acestei linii, ca și cum ar fi chiar sub piept. Acest lucru se întâmplă din cauza schimbărilor legate de vârstă în structura coloanei vertebrale:

Impresionează pe cei din jur

Foarte rar, femeile își mențin ținuta bine, astfel, postura corectă devine unul dintre principalele avantaje. O femeie cu postura corectă se observa ușor în mulțime. Ea se evidențiază prin ținută și atitudine și creează o impresie de neuitat.

Are un impact pozitiv asupra tuturor sferelor vieții

Postura bună pornește un lanț de schimbări magice nu numai în corp, dar și în cap. După poziția corectă a corpului, femeia acceptă în viață hainele elegante și alte lucruri plăcute, bunele maniere, oamenii frumoși. Postura corectă o ajută să facă alegerea corectă în tot ce o înconjoară, în tot ce face și ce mănâncă, cum interacționează cu oamenii și cum găsește ieșire din situațiile dificile.

Postura corectă întărește caracterul și nu permite sufletului să lenevească!