Plinuță și de statură mică: Iată câteva soluții vestimentare pentru a arăta atractiv!

Femeile cu o statură mai mică de 160 cm și siluetă supraponderală se confruntă cu dificultatea principală – cum să nu arate ca o minge rotundă și să nu se simtă ca un outsider. Statura mică și kilogramele în plus te fac să cauți soluții în două direcții simultan:

-Cum să pari mai înaltă;

-Cum să pari mai suplă;

Trebuie să știi că te poți deplasa în ambele direcții în același timp sau poți alege o singură soluție. Există câteva reguli care te vor ajuta în formarea unei garderobe pentru o femeie scundă și plinuță!

Cum să pari mai înaltă

Iată o regulă importantă care te ajută să pari mai înaltă – proporția de 2/3 – linia taliei este deplasată mai sus. Cum să faci asta? Alege fuste și pantaloni cu talie înaltă.

În acest caz, accentul pus pe talie are rolul de a demonstra partea inferioară a corpului mai alungită.

Acordă atenție pantalonilor paperbag – aceștia au o fâșie de țesătură în locul centurii și creează efectul taliei înalte.

Fustele și rochiile trebuie să aibă o lungime fie până la genunchi (+/- 5 cm), fie maxi până la glezne. Alte opțiuni pot reduce vizual statura.

Rochia parte peste parte până la genunghi este o opțiune excelentă pentru o femeie plus size de statură mică.

Acordă prioritate pantalonilor înguști. Modelele largi nu sunt interzise, dar trebuie să ții minte de proporții.

De asemenea, este de preferat să porți lungimea standard a pantalonilor, deoarece modelele scurte reduc din înălțimea ta.

Cei mai reușiți pantofi aleși ar fi cei cu tocuri și de culoare bej sau în tonul pantalonilor – acest truc întinde vizual silueta.

Cum să pari mai suplă

Pentru a crea efectul unei siluete mai subțiri, poți folosi hainele potrivite. Principalul lucru este culoarea și imprimeurile. Ai nevoie de imagini monocrome. Acestea pot fi compuse, dacă atât partea superioară cât și cea inferioară vor fi de aceeași culoare sau în nuanțe similare.

Același efect poate fi obținut folosind un imprimeu vertical, de exemplu dungile.

De asemenea, o soluție a acestei probleme pot fi jachetele și cardiganele purtate descheiate.

Orice element sau accesoriu vertical distrage atenția de la sileuta plinuță. Și, desigur, culoarea neagră, care nu doar absoarbe lumina, dar și îți face silueta să pară mai suplă.