Pielea uscată de pe coate: 6 Sfaturi excelente pentru o îngrijire eficientă!

Înainte, pielea coatelor nu îți provoca niciun disconfort, iar acum ea a devenit uscată și aspră? Există o mulțime de factori, care sunt în stare să provoace o astfel de schimbare. Iată câteva reguli pe care trebuie să le respecți, pentru a scăpa de această problemă și a te bucura de o piele catifelată a coatelor.

De ce pielea coatelor devine uscată? 

Pielea de pe coate se deosebește de cea din alte părți ale corpului. Problema este că în această zonă aproape că nu există nicio glandă sebacee, secreția cărora ajută pielea să nu își piardă din umiditate. Fără de acestea, pielea se poate exfolia și chiar crăpa. De asemenea, pielea de pe coate este în mișcare constantă, astfel încât în timp se întinde și devine aspră. Iată de ce, această zonă necesită o îngrijire deosebită.

1.Atrage atenția, cum faci duș

Coatele uscate pot fi rezultatul aflării îndelungate în apă, în special prea fierbinte și clorurată. Pentru baie, alege produse cu un PH de la 4 la 6. De asemenea, ți se vor potrivi perfect soluțiile cu acid lactic în compoziție.

2.Alege soluții hidratante potrivite

După fiecare duș sau baie aplică o cremă  hidratantă pe pielea coatelor. De asemenea, nu uita să faci acest lucru de fiecare dată, când acestea sunt expuse la apă sau la schimbări bruște de temperatură. Este foarte bine, dacă crema sau loțiunea utilizată conține ulei de măsline, cocos, shi sau cacao.

3.Atenție la haine

Dacă pielea coatelor tale a devenit uscată, amintește-ți dacă nu ai purtat o haină nouă. În caz că ai piele sensibilă, unele țesături pot provoca iritația ei sau pot duce la uscarea excesivă.

4.Protejează pielea de factorii negativi de mediu

Îmbracă-te, ținând cont de timpul de afară și aplică cremă de protecție solară nu doar pe față, dar și pe coate.

5.Fă un peeling sau un masaj ușor

O dată în săptămână, fă un peeling sau un masaj cu o perie uscată, în caz că nu ai boli de piele. După care, aplică neapărat o cremă hidratantă.

6.Alimentează-te corect

Include neapărat în meniul tău produsele care conțin vitamina A și E, biotină și zinc. Pielea coatelor, dar și a întregului corp îți va fi recunoscătoare.

Când să te adresezi la medic?

După respectarea tuturor punctelor din această listă, problema pielii uscate de pe coate ar trebui să dispară. Însă, dacă nimic nu te ajută este cazul să te adresezi la medic. Pielea uscată poate fi un semn al problemelor de sănătate. De exemplu, ar fi posibil să ai un dezechilibru hormonal, diabet, anemie, eczemă sau psoriazis. Diagnoza corectă o poate stabili doar un medic specialist.

Dacă ai coate uscate, nu întârzia să le îngrijești. Salvează acest articol util pentru tine și împărtășește-l cu cei dragi!