Permite-ți să fii bogat! Sfaturi utile ca să devii mai prosper și fericit!

Pun pariu că și tu ai auzit aceste proverbe încă din copilărie: ,,Sătulul nu crede flămândului, bogatul nu crede săracului” sau ,,Bogat în bani – sărac la minte” sau ,,Banul face din om neom”. Proverbe pline de sărăcie… Sau amintește-ți filmul ,,Titanic” – fiecare minut este despre săracii fericiți și bogătașii răi. Ce dacă în viață nu este totul chiar așa?

Nu demult a fost ziua mea de naștere. Soțul mi-a făcut cadou o vacanță pe malul oceanului. Așa am ajuns în Cuba. Hotelul frumos, oceanul magnific, salsa, dansuri, zâmbete până la urechi. Am luat un ghid pentru a vizita sătucurile din apropiere. Nu am vrut să vedem traseele turistice, ci viața reală a cubanezilor! Și iată așa am ajuns într-un simplu magazin local, unde totul era pe cupoane. Pe rafturi era zahăr, orez, boboase, chibrite și ouă. Și pâine feliată. Gata.

-Așa trăiți voi?

-Dar cum altfel?

-Ce faceți în caz că se defectează frigiderul?

-Îl reparăm.

-Și dacă e imposibil de reparat? De unde să cumperi altul nou?

-Îl reparăm, nu avem altă variantă. – Ghidul râde și adaugă: ,,Ne-am obișnuit, că întotdeauna ceva nu ne ajunge”.

După o săptămână de odihnă, dansuri, plimbări și suvenire ne-am întors acasă. Le-am povestit părinților cum ne-am odihnit și ce impresii ne-a lăsat călătoria. Mama ne-a spus că ,,și noi așa am trăit. Cârpeam și reparam la fiecare pas. Totul pe cupoane și stăteam în cozi…”

Remarc cu durere în suflet, că avem nevoie să fim bogați. Pentru ei. Pentru toți strămoșii noștri, care au trăit în sărăcie. Trebuie să fim fericiți pentru cei, care au fost nefericiți. Să trăim așa cum ne dorim. Să fim curajoși. Să naștem copii când și câți ne dorim. Să muncim la serviciul, care ne place. Trebuie să alegem conștient fericirea! În fiecare zi trebuie să fim recunoscători pentru ceea ce avem, și să ne lăsăm conduși de chemarea sufletului.

Dacă încă nu ai reușit să-ți permiți mai multe, poți începe acum:

Conștientizare

-Lux. Pronunță acest cuvânt cu voce tare. Ce senzații îți provoacă? Te simți confortabil?

Pași

-Împarte toate lucrurile tale în patru categorii: prima la gunoi, alta – la binefacere, a treia – cadou prietenilor, a patra – să-ți rămână ție. Este o metodă excelentă de a elibera spațiul și de a deveni mai darnic. Iar acolo unde există generozitate – există și bogăție.

-Generozitate față de sine. Trezește-te cu 10 minute mai devreme, pentru a fi  generos cu corpul tău. Tăvălește-te în pat, fă o baie, gătește o cină gustoasă, hrănește-i pe cei dragi. Fii generos nu doar față de alții, dar și față de tine! Oferă-i corpului tău tot ce e mai bun!

-Acceptă doar ce e mai bun! Scapă de tot ce te necăjește și te face să fii sărac sufletește: relații dureroase, prieteni falși, serviciu neplăcut. Tot ce e mai bun va veni în viața ta, atunci când îi vei găsi loc.

Trebuie să călătorim, trebuie să trăim în confort! Și dacă cheltui banii pe lucruri scumpe, nu trebuie să-ți fie rușine! Permite-ți să fii bogat!