Pentru a fi independentă și fericită:10 schimbări pe care să le faci neapărat la 30 de ani

Unele femei vor spune că vârsta de 20 de ani este cea mai bună din viață, noi vom zice că mai degrabă sunt cei mai proști ani: încă nu ești independentă financiar, încă încerci să-ți convingi părinții că te-ai maturizat, încă ești naivă în relații ș.a.m.d.

Pentru noi, vârsta de 30 de ani este adevărata floare a vieții. Ai mai multă încredere, experiență de viață, știi cui și când să spui „nu” ca să n-ai de suferit pe urmă.

Însă pentru a savura cu adevărat această vârstă, trebuie să renunți la câteva obiceiuri nefaste.

1.Să fii interesată de viața celorlalți

Cineva e încă singuratic, altcineva schimbă băieții în fiecare lună, cineva se mărită, altcineva face copii unul după altul. Fiecare dintre ei are propria viață și nu le pasă de tine. Iată că nici ție nu trebuie să-ți pese, așa că vezi-ți de treaba ta.

2.Să mănânci în restaurante trendy

Chiar dacă are feluri de mâncare excepționale, chiar dacă este frecventat de cele mai glamuroase personalități… Chiar crezi că merită să faci rezervări cu o lună înainte doar pentru a mânca trei bețe încrucișate?

3.Să dispari

Cea mai bună prietenă s-a distrat în acest week-end așa încât a dispărut de pe radare? E stupid să o mai însoțești. E normal să-ți placă zilele în care privești filme cu pisica și cu un pahar de vin.

4.Să faci o problemă din ziua ta de naștere

Este o zi în care în mod oficial se mai adaugă un an la vârsta ta. Dacă nu vrei s-o sărbătorești cu o petrecere grandioasă, ai tot dreptul. Poți alege o persoană dragă cu care s-o sărbătorești sau să mergi într-o călătorie.

5.Să fii prietenă cu oameni aproape necunoscuți

În trecut, probabil obișnuiai să aduni în jurul tău așa numiți prieteni. Cineva avea mașină, altcineva o casă spațioasă potrivită pentru petreceri, acum e timpul să fii înconjurată doar de cei cu adevărat dragi.

6.Să ieși în lume doar pentru că trebuie

Știi ce muzică îți place, ai deja un show preferat, poți găsi cele mai noi filme și stând acasă. Nu mai ești obligată să ieși la concerte și premiere. Ieși doar dacă îți dorești cu adevărat.

7.Să fii preocupată de riduri și fire albe

Trebuie să ai grijă de tine bineînțeles, dar nu trebuie să te alarmeze orice rid sau fir alb. Este absolut ok să apară și asta nicidecum nu te face bătrână.

8.Să dramatizezi

Să vezi peste tot în jurul tău drame: în relații, la serviciu, la prieteni, în familie… Fii mai rece la acest capitol, nu dramatiza.

9.Să arunci banii în vânt

La 20 de ani îți permiți să faci asta chiar dacă ai o sursă proprie de venit, pentru că părinții încă sunt la dispoziția ta să te ajute financiar. Acum trebuie să dai dovadă de responsabilitate și maturitate și să cheltuiești baniii în mod inteligent.

10.Să urmezi tendințele

Să fii la curent cu ultimele tendințe e una și e cu totul alta să le urmezi cu ochii închiși. Deja e timpul să știi ce te avantajează și ce e bine să eviți. Același principiu ar trebui să-l respecți și în ce privește gadgeturile.