Paulo Coelho: există un singur lucru în viață pe care fiecare persoană ar trebui numaidecât să-l cunoască

Cu mulți ani în urmă, a avut loc prima mea întâlnire cu acest uimitor scriitor brazilian, sau mai bine zis, cu lucrările sale. Atunci am primit în dar o carte mică și albă – „Alchimistul”. Am crezut că este o carte cu basme. Pe copertă figurau piramide, simboluri misterioase și un bătrân cu barbă albă.

Am citit cartea, dar am citit-o foarte greu, deoarece nu prea îmi era pe înțeles, dar sunt obișnuit să aduc lucrurile începute până la bun sfârșit – așa este caracterul meu. Termin de citit toate cărțile pe care le încep și mă uit la toate filmele, chiar dacă sunt foarte plictisitoare.

Nu mi-a plăcut deloc cartea „Alchimistul”, iar din furie am aruncat-o pe pat. După un timp, am luat-o de pe pat și am aruncat-o în același mod în dulap. Am uitat de ea pentru câteva zile, dar după un timp mi-am dat seama că această carte este pur și simplu genială.

Mi s-a întâmplat pentru prima dată așa ceva, m-am îndrăgostit de o carte nu în timp ce o citeam și nici măcar imediat după, ci doar după câteva zile mai târziu. E uimitor.

Și știi care este cel mai important lucru din această carte a marelui maestru Coelho? Este o mare motivație – să nu renunți niciodată și să-ți urmezi visul pentru tot restul vieții, oricât de ridicol și imposibil ți s-ar părea ție și cu atât mai mult celor din jurul tău.

„Când îți dorești cu adevărat ceva, întregul Univers va contribui la realizarea dorinței tale.” – Paulo Coelho

De cele mai multe ori, cei care ne descurajează cel mai mult să realizăm ceva sau să facem ceea ce ne-am dorit dintotdeauna, sunt chiar oamenii din jurul nostru (prieteni, rude).

„Oh, de ce ai nevoie de un câine? Nu vei putea avea grijă de el.”

„Tu să desenezi? Niciodată nu ți-a reușit nimic să faci, iar acum te-ai găsit mare pictor. Mai bine ocupă-te cu altceva.”

„Ție îți trebuie să pleci tocmai în Brazilia? Este prea departe. Mai bine mergi în Turcia, acolo este „all inclusive”. Nu fi prost.”

Toate aceste cuvinte spuse de oamenii dragi, nu fac decât să te descurajeze și să te întrebi poate chiar au dreptate.

Astăzi, tirajul cărților lui Coelho a depășit 300 de milioane de exemplare. Paulo a reușit în sfârșit să-și realizeze visul, pentru că a găsit puterea de a crede doar în el însuși și de a nu mai fi atent la opiniile tuturor celorlalți.

Cea mai apropiată persoană – mama lui, i-a spus încă din copilărie că în Brazilia este imposibil să faci bani ca scriitor, iar el a crezut-o. Cu timpul, a reușit să treacă peste neîncrederea tuturor din jur și, în sfârșit, să se regăsească. Toți scriitorii sunt cumva dependenți de opiniile criticilor, dar nu și Coelho. Pur și simplu nu-i păsa ce gândeau ei. El a spus că îi vede pe scriitori ca niște stâlpi, iar pe critici ca pe câini obișnuiți.

Deci, conform scriitorului, ce ar trebui să știe fiecare persoană în viața sa?

„Cel mai important este să știi care este visul tău. Doar asta.” – Paulo Coelho

Anume frica noastră că visul va fi imposibil de realizat, este cel mai important obstacol pentru ca visul să nu devină realitate.