Osho: Cine a spus că lacrimile sunt un semn de slăbiciune?

Foto: Jake Olson Studios

Cine a spus că lacrimile sunt un semn de slăbiciune? Nu! Acestea de fapt sugerează că aveți sentimente și emoții. Lacrimile vorbesc despre puterea simțurilor. Lumea sentimentelor este mai profundă decât lumea gândurilor, scrie Osho în cărțile sale motivaționale. Vedeți mai jos ce scrie filosoful despre plâns.

Lacrimile nu sunt neapărat un semn de nefericire. Există și lacrimi de bucurie sau de recunoștință.

Lacrimile sunt singurul lucru care arată că în interiorul tău se întâmplă ceva atât de puternic încât acestea de copleșesc.

Lacrimile sunt eliberare.

Lacrimile au o importanță mare asupra omului.

În ochii tuturor oamenilor, glandele lacrimale sunt la fel. Dar bărbații au început să creadă că numai femeile plâng (deoarece băieților în copilărie le-au tot spus părinții că doar fetele plâng).

Din această cauză, bărbații și-au pierdut sentimentele, și-au pierdut bucuria și nu-și pot exprima recunoștința.

Dacă nu plângeți, nu înseamnă că sunteți puternic. Ceea ce numiți forță, de fapt, este împietrirea sufletului.

Puterea nu este dură, ea este fină.

Ați văzut fluxul de apă care coboară din munți, în cascade, – apă este moale, nu? Stâncile sunt foarte dure. Dar, până la urmă, fluxul de apă astupă stâncile.

Dacă o floare a înflorit lângă o piatră, cei vei oferi persoanei iubite? Piatra sau floarea? Forța florei se ascunde în sensibilitate, aromă și frumusețe ei. Finețea ei este de fapt forța ei. Se deschide dimineața și se ofilește seara. Floarea va muri pentru că a trăit, piatra nu poate muri niciodată, pentru că nu a trăit niciodată.

Fii sensibil. Cei care permit lacrimilor să curgă – sunt cei puternici! Acestora nu le pasă de critici, ei nu se gândesc ce vor spune alții, ei se eliberează de sentimente și simt că trăiesc.